Valldoreix suma esforços amb Sant Cugat per fer front als incendis forestals

Valldoreix suma esforços amb Sant Cugat per fer front als incendis forestals

0 419

L’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat han donat aquesta setmana el tret de sortida de forma conjunta a la campanya de prevenció d’incendis forestals 2019. En una roda de premsa a la Sala de Plens de l’Ajuntament l’alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, i la vocal de Medi Ambient en funcions de l’EMD, Neus José, han explicat, juntament amb Bombers, Protecció Civil i ADF, les mesures per evitar el foc als boscos del municipi.

Pel que fa a l’EMD, Neus José ha informat de la posada en marxa a finals de maig dels treballs de manteniment de les franges de protecció d’incendis, que enguany s’incrementen en quasi 9 hectàrees, passant de poc més de 29 a 38. A més de les accions de manteniment i obertura de les franges de prevenció, també s’han encetat les tasques de desbrossament i neteja del sotabosc amb l’eliminació de material llenyós mort i la poda de les parts inferiors dels arbres, amb l’objectiu de dificultar la propagació del foc des del terra fins a les capçades. El pressupost total destinat per l’EMD-Valldoreix a la campanya d’incendis és de 30.000€.

En aquesta línia, la vocal de Valldoreix també ha explicat que s’ha enviat un BAN a tots els domicilis de la vila amb un seguit de prohibicions i recomanacions a la fi de minimitzar el risc d’incendis als boscos de Valldoreix. El BAN de l’EMD fa èmfasi en la prohibició de llençar coets o focs artificials al bosc i a la franja de seguretat de 500 metres; llençar cigarretes enceses o llumins sense apagar a prop d’una zona forestal; fer foc al bosc o a la franja de protecció; deixar escombraries i deixalles a l’àrea boscosa o encendre qualsevol mena de foc al bosc per cuinar (fora dels espais adaptats). L’incompliment d’aquestes prohibicions pot comportar sancions de fins a 1.000.000€ i penes de presó, en cas que el foc provocat per l’incompliment causi danys personals.

La comunicació enviada als veïns també incideix en les mesures de protecció dels habitatges davant un eventual incendi i recomana, entre d’altres, eliminar periòdicament vegetació arbòria morta; evitar l’ús de tanques de vegetació; evitar que la vegetació del jardí estigui en contacte directe amb la casa; i no acumular piles de llenya ni deixar bombones de butà al costat de la casa.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta