Cercador per paraules clau

Gestió de residus

La competència en la gestió de residus a Valldoreix és d’àmbit municipal, per la qual cosa la prestació del servei de recollida de residus domèstics és prestat per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. L’EMD de Valldoreix té, però la funció de fer el seguiment i control de la qualitat del servei per tal de garantir que els veïns i veïnes de Valldoreix tinguin un bon servei de recollida.

Recollida Porta a Porta

A Valldoreix, des del mes d’abril de 2012 es fa la recollida selectiva de totes les fraccions (paper, vidre, envasos, rebuig i orgànica) amb el sistema porta a porta. Aquest sistema de recollida selectiva dels residus municipals es fonamenta en el fet que els posseïdors dels residus efectuen la segregació de les diverses fraccions dels residus en origen, però en comptes de dipositar-les en contenidors que de forma permanent romanen a la via pública, les diverses fraccions són recollides directament en el punt de generació d’acord amb un calendari preestablert. Diversos estudis confirmen que aquest sistema de recollida selectiva municipal ajuda a aconseguir nivells més elevats de puresa del residu, i és el que aconsegueix reduir de forma més notable la quantitat de fracció resta.

Consulta els horaris de recollida

Dies sense servei (any 2024)

29/03 (dv), 01/05 (dc), 28/06 (dv), 15/08 (dj), 11/09 (dc), 01/11 (dv), 08/11 (dv), 06/12 (dv), 26/12 (dj)

Recollida de voluminosos

El febrer de 2017 va entrar en servei a Sant Cugat un nou sistema de recollida de voluminosos. Ara, quan un veí o veïna vol desprendre’s d’un objecte voluminós el pot deixar al carrer, el dia assignat a cada barri.

A Valldoreix cal dipositar els voluminosos els dilluns a partir de les 20h a les cantonades. A banda d’aquest servei de recollida al carrer, els objectes voluminosos també es poden continuar portant a les dues deixalleries municipals (l’Ambiteca, l’antic Punt Verd del Centre, i el Punt Verd de Can Calopa).

Per a persones molt grans o amb mobilitat reduïda que no poden baixar els voluminosos al carrer, l’Ajuntament de Sant Cugat ofereix un servei de recollida a domicili. Per sol·licitar-ho cal trucar al telèfon gratuït 900 103 146.

Restes llenyoses

L’ Ajuntament de Sant Cugat del Vallès posa a disposició dels ciutadans de Valldoreix un servei de recollida de restes vegetals llenyoses. Aquest servei és setmanal es fa tots els dilluns i els dimarts (atesa la gran extensió de la vila) i es recullen les restes dipositades en els sacs homologats. Aquests sacs es poden recollir a l’Ambiteca.

AMBITECA:
Avinguda de Roquetes s/n (a tocar de la rotonda de l’avinguda de Cerdanyola)

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 i de 16 a 20 i diumenge de 10 a 14h.

restes-llenyoses

Serveis deixalleria

Els Punts Verds són instal·lacions on es recullen els residus domèstics especials, els materials recuperables i els envasos de plàstic i les llaunes. Allà, se seleccionen en contenidors i es porten a la es plantes autoritzades de reciclatge o tractament. Al municipi de Sant Cugat existeixen tres punts verds fixes:

El Punt Verd de Can Calopa

Carretera de Molins de Rei a Caldes Km. 6.5 08174 Sant Cugat del Vallès

Minipunt Verd al Mercat de Torre Blanca

Avinguda de la Torre Blanca, 10 Sant Cugat del Vallès.
Un punt verd mòbil, que a Valldoreix para els dijous de 17 a 18 hores a la Plaça Pompeu Fabra i de 18:10 a 19:30 hores a la Plaça Rafael Castañé (darrera Xurreria). Als punts verds s’hi pot portar: roba, calçat, cartutxos de tinta, tòners, aparells elèctrics i electrònics, olis de cuina, cables elèctrics, pneumàtics petits, aerosols i esprais, bateries de cotxe, cosmètics, radiografies, piles, olis de motor, pintures i vernissos, fluorescents i bombetes, ampolles de cava, càpsules de cafè monodosi (plàstic i alumini), etc. No s’hi pot portar: residus industrials especials, tòxics i perillosos, residus sanitaris, residus orgànics, restes vegetals, runes, mobles i trastos, i restes de fustes.

Ambiteca (antic Punt Verd del Centre)

Avinguda de les Roquetes – s/n (al costat rotonda de l’Av. Cerdanyola) 08173
La deixalleria s’ha transformat en l’Ambiteca, un equipament ambiental que potencia la reutilització, amb una BOTIGA de segona mà i una Aula ambiental. Ara, quan hi portis residus i objectes reutilitzables que ja no vols, obtindràs PUNTS. Aquests punts, els podràs bescanviar per altres objectes que t’interessin. També podràs apuntar-te als tallers i activitats ambientals que s’hi programen. Dóna’t d’alta al web http://stcrecupera.santcugat.cat , podràs intercanviar directament els teus objectes amb altres ciutadans, sabràs que hi ha a l’Ambiteca i podràs portar el compte dels teus punts. A l’Ambiteca també pots tramitar la targeta d’usuari de les deixalleries de la xarxa metropolitana, un títol gratuït on queda registrat el nombre de vegades que un usuari fa servir una deixalleria o punt verd i serveix per premiar el bon comportament en la separació de residus amb descomptes. L’ús reiterat de les deixalleries municipals permet obtenir un descompte creixent de fins al 14% a la TMTR* (Taxa Metropolitana de Tractament de Residus), en funció de les vegades que es facin servir.

Informació Carnet Usuari Punt Verd

Altres recollides

Mini deixalleries

A Valldoreix hi ha 3 minideixalleries:

  • Plaça estació
  • Ferran i Clua
  • Plaça Pompeu Fabra

S’hi pot dipositar aparells electrònics, bombetes, cd’s, etc.

Màquina recollida d'oli

A l’Estació de Valldoreix hi ha instal·lada una màquina de recollida d’oli usat.

contenidor-recollida-roba

Recollida de roba

A Valldoreix hi ha instal·lats varis contenidors de recollida de roba i sabates usades, concretament a:

  • Plaça de Can Cadena
  • Plaça de l’Estació
  • C/ Arnau Cadell, 59
  • Centre d’Atenció Primària de Valldoreix (cantonada Carrer Cervantes amb Passeig Valldoreix)
  • Passeig Rubí, 102
  • EMD de Valldoreix (Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, 185)
  • Plaça Mas Roig (al costat del quiosc)
  • Carrer Brollador, 5 (entre el Pavelló Municipal i l’Escola Jaume Ferran i Clua