Escultures

Escultures

ESCULTURA PÚBLICA de VALLDOREIX

El propòsit d’aquest Pla d’Escultura Pública de Valldoreix, és ordenar les intervencions escultòriques a la vila, les quals, ajudaran d’aquesta manera, a constituir un patrimoni artístic i cultural col·lectiu a l’abast de tota la ciutadania, així com a generar una dinàmica d’identificació d’aquesta amb el fet escultòric.

Per dur a terme els seus objectius, aquest Pla, impulsat des de la vocalia de l’àrea de Cultura de l’EMD de Valldoreix, compta amb el suport d’Amicart Valldoreix i dels tècnics de l’EMD de cultura, urbanisme i paisatge.

En aquest context, els objectius específics i els criteris per a la implantació de les escultures són els següents:

  1. Crear un circuit d’escultures al territori
  2. Difondre la cultura escultòrica a Valldoreix
  3. Tria de propostes contemporànies i de qualitat.
  4. Significació dels espais d’identitat de Valldoreix

Llocs i escultures

Màquina!, de Toni Batllori. I Biennal d’escultura Valldoreix dels somnis.

A la pujada per a vianants des de l’estació de Valldoreix cap a l’Església de Sant Cebrià, en un espai enjardinat, s’ha implantat aquesta escultura per referències al ferrocarril. Des del lloc d’ubicació, es pot veure al mateix temps, l’estació i els trens passar. “Per on passa el tren ?” … pregunten els nens en un dels seus primers intents de prendre’ns el pèl d’una manera explícita. No és que el meu tren (la meva màquina), no vulgui entrar en el joc de la canalla, és que vol passar de la realitat, per això va per la travessa”, Toni Batllori.

Fitxa nº 13

 

Puerta al Cielo. Federico Eguia, I Biennal d’escultura Valldoreix dels somnis.

A estat col·locada a l’lla de vianants davant de la farmàcia, pel seu significat. Segons l’autor, encaixa amb l’Església de Sant Cebrià que es pot veure al fons segons el punt de visió del vianant. Imma Pueyo : “El seu llenguatge plàstic se centra en la precisió poètica i el rigor tècnic, estètic i compositiu. Aquesta obra forma part de la col·lecció “Paraiso Artificial”.

Fitxa nº 1

 

 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta