Cercador per paraules clau
30 octubre 2023

Valldoreix treballa tot l’any en la prevenció contra incendis; continuen les aclarides a les franges de protecció

L’EMD de Valldoreix va reprendre la setmana passada els treballs forestals contra incendis i ho va fer amb les tasques d’aclarida de diferents sectors de les franges perimetrals de protecció contra incendis, per tal de donar compliment a la normativa vigent relativa a mesures de prevenció d’incendis forestals. Els treballs han començat pel barri de La Guinardera-Can Casulleres i també s’actuarà en trams de les franges de les urbanitzacions de Mas Fuster i Can Monmany. Les actuacions consisteixen en la reducció de la densitat arbòria, l’arranjament de la distància entre capçades, la desbrossada del sotabosc i la posterior retirada de troncs i trituració de restes de poda i estassada. També està prevista la tala i extracció d’alguns exemplars grans que presenten risc de caiguda sobre edificacions i o altres infraestructures. La situació actual de més de dos anys de sequera continuada ha provocat que molts arbres sotmesos a l’estrès hídric i hagin acabat morint. Aquests arbres, si es troben en les zones d’actuació previstes, s’aniran també tallant i retirant, per evitar riscos innecessaris.

Densitat i distància entre capçades; les claus

La superfície d’actuació prevista enguany s’estén fins a les 5,36 hectàrees i l’aclarida de les franges de protecció d’incendis es fa de manera que es compleixi l’objectiu final de disposar d’una densitat d’arbres adults de com a màxim 150 exemplars per hectàrea, amb una distribució homogènia sobre el terreny. També cal complir una distància mínima entre les capçades i de distància de 4 metres amb les parcel·les edificades. La fusta resultant de l’actuació que sigui aprofitable s’aplegarà i es deixarà ben apilada fora de l’àmbit d’actuació i en un lloc accessible per a la ciutadania. En el cas que quedi fusta no recollida per la ciutadania, l’adjudicatari la recollirà 15 dies després d’haver fet l’acopi.

Neteja de solars privats

En el context actual de sequera extrema, que afavoreix el risc d’incendi forestal, des de l’EMD de Valldoreix volem recordar l’obligació dels propietaris de mantenir el terreny de totes les parcel·les privades en bon estat de neteja i adequació de les condicions de conservació, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida. També cal evitar la continuïtat horitzontal entre les copes de l’arbrat per evitar facilitar la propagació dels incendis, cap a l’interior de la trama urbana o cap a la vegetació de l’entorn.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals