Cercador per paraules clau
09 novembre 2017

Arcs estructurals i objectes de ceràmica, noves descobertes a les restes arqueològiques del Castell de Canals

L’equip d’arquòlegs que treballa sobre el terreny de l’antic Castell de Canals desde fa una setmana ha fet aflorar parts no documentades de l’estructura de la fotificació, així com peçes de ceràmica que proporcionaran valuosa informació sobre com era la vida dins l’edifici entre els segles XIV i XV.

 Els vocals de Cultura i Economia de l’EMD de Valldoreix Joaquim Castelló i Elena Degollada han visitat aquest matí, de la mà de l’arqueòleg Eduard Píriz i l’historiador local Juanjo Cortés, les excepcionals troballes que han sorgit a la zona on fa 600 anys s’alçava la fortalesa. L’aparició d’estructures arquitectòniques i peçes de ceràmica desenterrades del subsòl permetran als investigadors saber com estava construit el Castell de Canals i la manera en què vivien els seus inquilins.

Les cates arqueològiques han revelat l’existència d’un arc que marcaria la presència d’una porta o finestra i capitells que formarien part de les antigues columnes les quals aguantaven l’estructura del castell. Juntament amb el mur descobert la setmana passada, aquestes construccions no documentades fins ara serviran per traçar un pla director que determini amb precisió les properes actuacions al complex del que va ser el Castell de Canals des del segle X fins a la seva desaparició al segle XV.

L’estudi de les restes d’antics objectes de ceràmica descobertes entre les runes i els arcs i columnes han de permetre obtenir valuosa informació sobre la cultura material de l’edat mitjana a Valldoreix durant els segles XIV-XV.

Per donar a conèixer les troballes, aquest dissabte l’EMD de Valldoreix organitza una visita comentada oberta per a tothom on Juanjo Cortés i Eduard Píriz explicaran a la ciutadania valldoreixenca les implicacions de les descobertes. La visita començarà a les 11:00h.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix

07-05-2024

El CAP de Valldoreix acull una prova pilot per implantar la prescripció social

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril