Cercador per paraules clau
28 febrer 2022

Comencen les obres de millora del torrent de Can Badal

L’EMD de Valldoreix inicia demà els treballs de millora de l’entorn de la riera de Can Badal i del camí que connecta el torrent amb el recorregut 5A dels circuits inclusius ‘Sumant capacitats’ (tram camí de la Salut). Aquestes actuacions compten amb el vistiplau de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i del Consorci del Parc Natural de Collserola. Actualment l’àmbit compta amb una passera que permet travessar el torrent, però la pressió d’ús per part de la població ha provocat el deteriorament de l’espai. Aquest entorn, on ja es van realitzar actuacions de naturalització i adequació per a l’ús social en el passat, es troba en mal estat, ja que el pas intensiu de persones i bicicletes han provocat l’erosió de les terres en els extrems de la passera de fusta.

Amb tot, el principal problema rau en la mateixa riera, on hi ha erosions que estan afectant els marges i la rocalla existent i que deixen a la vista una antiga canalització, actualment en desús, que està generant una forta erosió en el marge dret. Per tal de posar remei a aquestes problemàtiques, s’actuarà per millorar el camí -mitjançant l’anivellament en ambdós extrems de la passera- propiciant la seva restauració i procedint a crear estructures que delimitin el sender i permetin controlar l’accés de persones i animals a la riera. En aquesta mateixa línia, es realitzaran actuacions de recuperació i protecció del marge dret de la riera, en el lateral del camí, actualment visiblement malmès degut al seu ús, així com intervencions per donar solució a l’erosió que estan generant les aigües en el mateix marge dret. Aquests treballs consistiran, per una banda, en la retirada de la runa i altres materials presents a la riera, i per l’altra, en la creació d’estructures de protecció i dissipació de l’energia de l’aigua, per tal de protegir els marges i evitar un augment de l’erosió.

Per finalitzar, està prevista la retirada del canyissar (de l’espècie invasora Arundo donax) i la replantació amb vegetació autòctona de ribera i la millora de la connexió del torrent de Can Badal amb el Camí de la Salut.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

13-06-2024

Certificat d’antiguitat i/o legalitat

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

03-06-2024

Llar d’Infants Quitxalla