Cercador per paraules clau
18 març 2022

Condemna a la invasió russa d’Ucraïna i comiat del vocal Lluc Cahís, al ple de març de l’EMD

L’activitat plenària del mes de març a Valldoreix va tenir 3 moments ben diferenciats amb la celebració de l’Audiència Pública, el Ple Extraordinari de presentació de l’informe anual del Síndic de Greuges Local i la Sessió Plenària Ordinària preceptiva. L’Audiència Pública va tenir poca història, atès que no hi va haver cap pregunta veïnal i aviat es va tancar, donant pas, uns minuts més tard, a la intervenció del síndic Ramon Palacio, que va glossar totes les actuacions fetes per la seva oficina durant l’any 2021. En resum, el síndic municipal va informar el plenari valldoreixenc sobre les 11 actuacions referides a l’administració local de Valldoreix, de les qual 3 es van desestimar per no haver esgotat la via administrativa. Pel que respecta a les vuit queixes restants, només cinc d’aquestes feien referència a competències de l’EMD de Valldoreix, mentre que les altres tres estaven referides a l’àmbit competencial de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Un cop finalitzada l’exposició de Ramon Palacio, i contestades les preguntes per part dels i les representants dels grups municipals, es va donar pas a la Junta de Veïns Ordinària que, com és costum, va encetar l’ordre del dia aprovant l’esborrany de l’acta del ple anterior i encetant el debat de les mocions. La primera proposta va ser la moció institucional, que presentada pel vocal de Junts per Valldoreix, Bernat Gisbert, va servir per demanar al fi de la guerra a Ucraïna i expressar la condemna del plenari valldoreixenc a la invasió militar per part de la Federació Russa.

No de la CUP als JJOO d’Hivern al Pirineu i es retira la moció de les colònies de gats

La segona moció de la sessió va ser la proposada pel vocal Ferran Margineda de la CUP, instant al plenari valldoreixenc a posicionar-se en contra de la candidatura per a la celebració del Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu l’any 2030. La proposta del vocal cupaire no va trobar prou escalf entre els seus companys de plenari i va acabar rebutjada, amb els vots contraris de Junts per Valldoreix, PSC-CP i Ciutadans i l’abstenció dels vocals d’ERC-MES. Pel que fa a la moció republicana per a la gestió sostenible de les colònies de gats a Valldoreix, ni tan sols es va arribar a discutir, perquè el vocal Lluc Cahís la va retirar, tot argumentant que és una problemàtica que s’ha de treballar des de l’Ajuntament Sant Cugat.

S’aprova la tercera modificació pressupostària de l’any

Els vots a favor de l’equip de govern de Junts per Valldoreix i els vocals d’ERC-MES, la CUP-PC i la vocal del PSC-CP van servir per tirar endavant la 3a modificació pressupostària de l’any, que entre d’altres conceptes, suplementava la partida destinades a les retribucions del personal de l’EMD, referent a l’actualització del 2% dels salaris per a l’any 2022. La mateixa modificació de pressupost també contempla la creació de les partides per executar el projecte de reforma de la climatització de la piscina del Complex Esportiu (482.251,77 €); el projecte de reforma del col·lector d’aigües residuals del Torrent de Can Badal, entre passeig de la Font i C/Brollador (357.490,85 €); la 2a fase del projecte d’urbanització del C/ Nard (866.588 €); la 2a fase de la reforma de l’enllumenat públic de la vila (107.472,96 €); i 1a fase de l’ampliació carrer del Nard.

Adhesió a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

La sessió plenària d’ahir també va servir per donar llum verda, per unanimitat, a l’adhesió de l’EMD de Valldoreix a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que compta amb 302 ens locals adherits, incloses les quatre diputacions catalanes, i constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on les administracions locals troben un marc adequat per tractar els seus problemes, inquietuds, necessitats, experiències i promoure i dur a terme projectes d’interès comú. L’acord també va servir per aprovar els estatuts i nomenar al president Josep Puig com a representant de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix a l’associació.

Proposta de nova síndica de greuges local

En l’apartat dedicat a l’activitat de control, el plenari valldoreixenc va procedir a donar-se per assabentat de la la proposta de nomenament de la senyora Helena López Macho com a Síndica de Sant Cugat del Vallès-Valldoreix, complint el requisit previ al nomenament de sotmetre el nomenament a la consulta de la Junta de Veïns.

Comiat del vocal d’ERC, Lluc Cahís

El ple de març va ser el darrer ple per al vocal d’ERC-MES, LLuc Cahís, que deixa la política valldoreixenca per incompatibilitat amb les exigències de la seva tasca professional. El fins ahir vocal republicà es va acomiadar dels seus companys de plenari agraint-los ‘l’aprenentatge constant’ al llarg dels tres anys que ha format part de la Junta de Veïns, un agraïment que ha fet extensiu als tècnics municipals i a la totalitat dels veïns i veïnes de la vila.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

17-02-2023

Pressupost, plusvàlues i rebuig a la guerra d’Ucraïna al ple de febrer de l’EMD

27-01-2023

Dret a vot i suport a la vaga de metges i mestres per iniciar l’any polític al Ple de l’EMD

23-12-2022

Ple de desembre; aprovació inicial del pressupost 2023 i de la urbanització del Baixador