Cercador per paraules clau
22 octubre 2018

El canvi de data i la represa del concurs de paelles rellancen la participació ciutadana a l’Aplec de la Salut

L’Aplec de la Salut de Valldoreix estrenava aquest dissabte el canvi de data de la festivitat, que abandona el tradicional 12 d’octubre per passar a celebrar-se el tercer cap de setmana del mes d’octubre, quan no coincideix amb la prohibició de fer foc al bosc i el dia de la Hispanitat.

Bona nota i bones sensacions en l’estrena de la nova data de l’Aplec de la Salut de Valldoreix. Les fortes pluges de la matinada de divendres a dissabte van fer temer per una possible cancel·lació, però el dia es va llevar radiant i el ‘nou’ aplec va començar a caminar amb pas ferm. A les 11 va començar el programa d’actes amb la missa a l’Ermita que va comptar amb l’acompanyament musical de la Coral l’Harmonia de Valldoreix.

Un cop finalitzat l’ofici religiós va ser el torn dels més petits amb l’inici de les activitats infantils, que van consistir en una gimcana familiar que constava de diferents entreteniments. Tir de ballesta, equilibri sobre la cinta slack line, cursa de sacs gegants, joc dels coixins, competició d’estirar la corda i dibuix de murals de l’ermita, van ser les diferents activitats que van entretenir nens, nenes i adults mentre es cuinaven els arrossos del concurs de paelles. El certamen culinari es reprenia després d’uns anys en què la prohibició de fer foc al bosc, durant el període d’alt risc d’incendi, havia obligat a buscar formules alternatives per dinar a l’aplec.

Tampoc van fallar a la cita amb la Salut la tradicional ballada de Sardanes amb l’actuació de la Cobla Ciutat de Terrassa, que enguany presentava la novetat de la ballada dels alumnes i professors del taller de sardanes de 5è del CEIP Jaume Ferran i Clua. Qui també es va estrenar a l’esplanada de l’ermita van ser els membres del Grup de Teatre l’Espiral, que van participar del menú cultural de l’aplec amb un monòleg basat en quatre poemes sobre Catalunya de Ricard Creus, extretes de l’obra “Jo vinc d’un altre temps”, que van ser recitats amb mestratge pel veterà actor i president de la companyia valldoreixenca, Rafa Usero.

La recitació lírica va donar pas a les deliberacions del jurat del recuperat Concurs de Paelles de l’Aplec de la Salut, que van tastar i valorar les quatre propostes que es presentaven al concurs. Al final els vots van acabar coronant l’arrós cuinat pels pares i mares de l’AMPA del Ferran i Clua, que es van endur un pernil com a premi. Amb el concurs enllestit tothom va seure a taula a gaudir del dinar mentre els infants es distreien amb el un taller de ‘Mòbils amb elements naturals’, que va posar el punt i final a la diada.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix

07-05-2024

El CAP de Valldoreix acull una prova pilot per implantar la prescripció social

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril