Cercador per paraules clau
06 juliol 2020

El Cinema a la Fresca i els Concerts d’Estiu desconfinen la cultura a Valldoreix

Valldoreix ha sortit aquest cap de setmana del confinament cultural a què s’ha hagut de sotmetre la vila durant gairebé 4 mesos, mentre ha estat vigent la quarantena i totes les fases de desconfinament de la pandèmia de la Covid-19. Des del dia 12 de març, quan el president Josep Puig va decretar el tancament de tots els equipaments i espais dedicats a la cultura, l’esport i l’educació per evitar la propagació de la Covid-19, a Valldoreix no s’havia celebrat cap acte de caire cultural, ja sigui en recintes tancats o a l’aire lliure.

Han estat quasi 115 dies sense activitats culturals a la vila, un llarg període d’abstinència que ha finalitzat aquest cap de setmana amb dues estrenes molt esperades per la ciutadania de Valldoreix. El cicle de Cinema a la Fresca va ser l’encarregat de donar el tret de sortida al desconfinament cultural el divendres, amb la projecció de la primera pel·lícula del catàleg de cinc llargmetratges, que l’EMD ofereix tots els divendres de juny a partir de les 21:45h a la plaça del Casal de Cultura. Per aquesta primera cita el film triat va ser la cinta d’animació ‘Hotel Transilvània 3’, adreçada al públic infantil i als adults fidels a aquest gènere. Es va notar que els veïns i veïnes de Valldoreix estaven esperant la represa de l’activitat cultural, perquè es van esgotar la totalitat de la norantena d’entrades que s’havien de reservar amb antelació a través de l’oficina de Cultura de l’EMD. Les limitacions d’espai motivades per les mesures anti-covid van reduir l’aforament de la plaça valldoreixenca a poc menys d’un centenar de localitats, repartides per tot l’espai per garantir el manteniment de les distàncies interpersonals de seguretat.

Per arrodonir el primer cap de setmana de revifada de la vida cultural de la vila, el dissabte va aixecar el teló la programació dels Concerts d’Estiu a Valldoreix, que es va encetar amb el recital “Colors d’Europa” de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que va oferir un programa centrat en les expressions musicals tradicionals originàries de diferents indrets del vell continent, reinterpretades en clau clàssica. Durant el concert, el primer de la formació de música de cambra egarenca després del confinament, els 14 membres de l’orquestra van repassaran un repertori de músiques caucàsiques amb composicions de Z. Tsintsadze; de melodies nòrdiques a càrrec d’E. Grieg; de música tradicional d’Astúries, Granada i Sevilla, escrita per I. Albéniz; de tonades gregues de N. Skalkottas; i de danses eslaves creades per A. Dvorak. Durant els propers 4 dissabtes de juliol els concerts s’aniran succeint a la Pl. del Casal de Cultura, sempre a les 21:45h, on es podrà gaudir de la música de Patricia de No i Emili Burgalla (dissabte 11), Peter Thiemann i Seong-hee Myong (dissabte 18) i Meritxell Neddermann (dissabte 25) que serà l’artista encarregada de posar el punt final al cicle musical estival valldoreixenc.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals