Cercador per paraules clau
20 octubre 2023

El Delegat del govern de la Generalitat a Barcelona visita Valldoreix per apropar-se a la realitat de les EMD

La visita ha començat amb una recepció a la Casa de la Vila de Valldoreix on el president de l’EMD, Juanjo Cortés -acompanyat pels vocals de l’equip de govern, Susanna Casta, Ramón Segura i Xavier Humet i els vocals de Junts per Valldoreix Lluïsa Muñoz i Adrian van der Hoeven- ha convidat Joan Borràs a signar el llibre d’honor de Valldoreix i l’ha obsequiat, entre d’altres objectes representatius de la vila, amb una foto de la placa de carrer de l’avinguda Joan Borràs -impulsor de l’organització urbanística de Valldoreix- amb qui el delegat curiosament comparteix nom i cognom.

Joan Borràs, Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, ha visitat aquest divendres la vila de Valldoreix per conèixer de prop les necessitats en matèria d’equipaments, millores de mobilitat i per a l’obtenció de subvencions i línies de finançament davant d’ens supramunicipals. La visita del Delegat del Govern s’ha caracteritzat per l’alta sensibilitat mostrada per Joan Borràs vers l’important paper que desenvolupen l’EMD de Valldoreix i el conjunt les EMD catalanes en l’ecosistema municipal de Catalunya. Aquesta atenció amb Valldoreix queda palesa per la celeritat amb què el delegat ha respòs a la invitació, que el president Cortés li va traslladar durant la visita que Joan Borràs va fer a l’Ajuntament de Sant Cugat el mes de setembre.

La cordialitat ha estat la tònica general en una trobada que ha visitat espais tan emblemàtics com la masia de Can Monmany i la zona de Can Cadena i l’Estació i durant la qual el president Cortés  ha posat sobre la taula temes com el finançament de la rehabilitació de la mateixa Masia de Can Monmany i la necessitat que les EMD siguin reconegudes a l’hora de demanar subvencions a ens supramunicipals, atès que tal com ha explicat el president ‘Molts cops, per manca de coneixement dels tècnics ens quedem fora de línies de subvenció i recursos per finançar projecte i, per tant, demanar aquesta sensibilitat cap a les 65 EMD de Catalunya i que ens tinguin presents’. Altres problemàtiques tractades han estat: l’impuls de la modificació urbanística que permeti que habitatges unifamiliars esdevingun bifamiliars, el dèficit d’equipaments culturals i esportius que pateix la vila i quin ha de ser l’encaix del servei que presta l’Escola de Música de Valldoreix a nivell de tot el municipi. Sobre totes les qüestions plantejades la resposta del Delegat del Govern ha estat molt receptiva i s’ha compromès a ‘Treballar per veure com la Generalitat pot ajudar a tirar endavant aquests temes’.

La trobada institucional ha finalitzat a la plaça de Can Cadena, on el president Juanjo Cortés ha explicat a Joan Borràs el projecte d’urbanització de l’aparcament de Can Cadena, que el govern té previst modificar per tal d’implementar millores als accessos i criteris mediambientals, com pèrgoles que incorporin plaques solars i generin zones d’ombra. La voluntat de l’equip de govern amb aquest equipament és que sigui ‘un parcament preferent per a la població de Valldoreix i això ho tenim clar’, ha assegurat el president. En aquest sentit el Delegat ha posat com a exemple el cas de l’aparcament de l’estació del Papiol -fet de la mà amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona-  que incorpora espais d’aparcament exclusius per als veïns, i s’ha ofert a donar un cop de mà per facilitar el contacte entre l’EMD i l’AMB i agilitzar el projecte.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

15-07-2024

L’EMD destina més de 25.000€ per millorar les instal·lacions del Ferran i Clua durant l’estiu

04-07-2024

El cinema i les nits d’estiu de Valldoreix es tornen a donar cita aquest juliol a la plaça del Casal de Cultura

01-07-2024

L’Escola Bressol de Valldoreix cobreix el 97,5% de les necessitats educatives infantils de la vila

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament