Cercador per paraules clau
24 maig 2018

El pi de l’Estació de Valldoreix mort esdevindrà una de les ‘Cadires salvatges’ dels artistes Ariane Patout i René Muller

L’emblemàtic pi pinyoner de la plaça de l’Estació de Valldoreix, amb més de 70 anys d’edat, i malgrat tots els esforços i els tractaments fitosanitaris realitzats pels serveis tècnics de l’EMD de Valldoreix, no s’ha pogut recuperar d’una infecció encara no identificada, que ha acabat provocant la seva mort.

És per això, i atès que en poc temps el pi començarà a ser inestable i comprometrà la seguretat de vianants i trànsit rodat de la plaça, des de l’EMD de Valldoreix s’ha posat en marxa una acció coordinada amb els serveis de manteniment de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per procedir a talar i retirar la capçada. Atesa la mida de l’exemplar, les tasques de tala i retirada de la capçada obliguen a tancar la plaça al trànsit de vehicles i als vianants per evitar qualsevol accident. És per això que els esmentats treballs s’han programat per la matinada del diumenge 27 al dilluns 28 de maig, de 22:00 a 6:00 hores.

Aquesta intervenció es posa en marxa amb la intenció de, en unes setmanes, donar una nova vida al pi convertint el tronc en una escultura de fusta natural, gràcies la col·laboració dels artistes de La Floresta, Ariane Patout i René Muller. L’objectiu és que les dues branques principals del tronc del pi de l’estació es converteixin en ‘Cadires salvatges’ dels artistes florestans, un projecte amb què Patout i Muller, van guanyar el prestigiós premi FAD d’arquitectura l’any 2014. És per aquest motiu que la tala només afectarà la copa del pi, deixant les dues branques del tronc fins a uns 7 metres d’altura. L’actuació a la plaça es completarà amb la plantació de tres til·lers al voltant de la nova escultura que substituiran el pi mort i donaran ombra a la plaça. Les tasques de plantació dels nous exemplars està prevista per després de l’estiu, quan les condicions climàtiques seran més favorables per a l’arrelament i consolidació dels arbres.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal