Cercador per paraules clau
15 juliol 2022

El Ple de juliol de l’EMD dona la benvinguda a la nova vocal Lluïsa Muñoz

La darrera sessió plenària abans de l’estiu va servir per formalitzar la incorporació a la Junta de Veïns de la vocal Lluïsa Muñoz, al grup de Junts per Valldoreix, en substitució de la vocal Elena Degollada, que va morir recentment.

La nova vocal va prometre el càrrec davant del president Josep Puig, que va ser el primer en donar-li la benvinguda i felicitar-la pel nomenament. Acte seguit es van afegir la resta de vocals del govern i l’oposició que van desitjar la millor de les sorts a Muñoz. De la seva banda, Lluïsa Muñoz va iniciar el seu discurs amb un record per Elena Degollada de qui va dir que ‘ojalà jo no hagués d’estar aquí avui i la que hi fos sigués l’Elena’. Per acabar va agrair les paraules de benvinguda dels seus nous companys de plenari i es va comprometre a treballar amb dedicació per fer ‘el millor pel poble de Valldoreix’.

L’EMD membre del Consorci del Parc de Collserola

Abans de tot això, però, i de l’inici de la sessió plenària, el president Josep Puig i la vocal de Medi Ambient, Susana Herrada van fer l’anunci davant els mitjans i la resta de vocals de la incorporació de l’EMD de Valldoreix com a membre de ple dret -amb veu i vot- al consorci del Parc Natural de Collserola. La confirmació de la inclusió de l’EMD en el màxim òrgan de govern del parc natural és, en paraules de la vocal Herrada ‘una fita històrica’ per la qual feia molt temps que es treballava. Susana Herrada també va voler agrair la complicitat i el suport mostrat en tot moment per l’Ajuntament de Sant Cugat, sense l’ajut del qual no hagués estat possible assolir l’objectiu.

Valldoreix, vila fotovoltàica

Una única proposta, presentada pel grup d’ERC-MES, va centrar el debat de les mocions ahir a la Sala de Plens de Valldoreix, a través de la qual emplaçava a l’administració valldoreixenca a fomentar l’autoconsum d’energia fotovoltàica a la vila. La proposició va rebre l’aval unànime de les forces polítiques del plenàries de l’EMD, que va votar, entre d’altres, a favor de promoure una campanya de difusió ciutadana per afavorir aquest tipus d’instal·lacions i comunicar al veïnat el procés administratiu i els avantatges de l’autoconsum fotovoltaic.

Aprovada la 5a modificació pressupostària

Els vots de l’equip de govern de Junts per Valldoreix i les abstencions en bloc de l’oposició van permetre l’aprovació de la 5a modificació pressupostària de l’any. Abans, però, el plenari valldoreixenc i per unanimitat, va acordar la denegació de la petició de catalogació d’un roure (Quercus cerrioides) -ubicat al número 8 Passeig Gardènia- i la implantació d’un model de fiscalització interna, que ha de permetre una tramitació administrativa més àgil.  Tornant a la modificació de pressupost, aquesta permetrà el finançament, entre d’altres, de les beques de l’escola bressol, els manteniments de l’escola Ferran i Clua i de les màquines de la brigada, així com la l’ampliació de la partida d’execució
d’escomeses de clavegueram i del contracte del servei de manteniment de l’enllumenat públic.

Fins al final del ple, es van donar compte dels decrets de presidència i de contractació del darrer mes, es va explicar l’acció de govern i es van respondre a les preguntes dels grups polítics del plenari. Tot això abans de posar fi al curs polític valldoreixenc i emplaçar-se a la tornada de les vacances, per reprendre l’activitat plenària a la junta veïnal de setembre.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer