Cercador per paraules clau
05 febrer 2018

El Ple de la Junta de Veïns acorda millorar les retribucions de l’oposició convocant comissions informatives

El plenari Valldoreixenc va donar també llum verd al suport a les institucions catalanes i els seus representants electes, al procés participatiu ciutadà per definir el Pla d’Usos d’Equipaments i al suport al Banc d’ADN per a la identificació de persones desaparegudes durant la dictadura franquista.

L’EMD de Valldoreix convoca des del passat desembre comissions informatives entre l’equip de govern i els grups polítics a l’oposició, per fomentar l’intercanvi d’informació i millorar el flux comunicatiu entre les diferents forces polítiques amb representació a l’EMD de Valldoreix. La mesura aprovada durant el ple ordinari de febrer serveix també per incrementar els ingressos que perceben els grups a l’oposició amb el cobrament de 200€ per assistència a les comissions, que se sumen a les assignacions que els vocals reben per assistir a les sessions plenàries, les juntes de portaveus i les comissions especials de comptes.

Pel que fa a l’apartat de mocions. la sessió plenària celebrada el passat dijous va servir per aprovar una moció institucional per defensar les institucions catalanes davant l’escomesa del 155 i dels seus representants democràticament escollits a les urnes el 21-D. Govern i oposició van votar conjuntament per exigir a l’estat que respecti i accepti la voluntat dels ciutadans de Catalunya expressada a les urnes; derogui de forma immediata de la intervenció de les institucions de Catalunya i de l’autogovern a través de l’article 155; insti a l’alliberament dels presos polítics catalans i acabi la persecució judicial de la qual són víctimes les institucions de Catalunya i els seus polítics i líders socials.

També es va aprovar per unanimitat la posada en marxa, abans dels propers 3 mesos, d’un procés participatiu ciutadà per definir un pla d’usos dels equipaments de Valldoreix que serveixi per fer un recull dels espais culturals, lúdics i esportius de la vila; fer un  recull de les activitats que es desenvolupen per part de les diferents associacions; diagnosticar les possibles mancances d’espais; i projectar a futur el canvi d’usos d’algun equipament i/o la construcció d’aquells que manquen.

La moció de suport al Banc d’ADN de la Universitat de Barcelona per a la identificació de les persones desaparegudes a la Guerra Civil, va rebre també el suport de tots els grups polítics, que van acordar difondre el projecte del Banc d’ADN, així com d’altres iniciatives que afavoreixin la identificació de les persones desaparegudes a la Guerra Civil, mitjançant mesures com: l’organització de conferències, donar formació i informació a les persones treballadores responsables de l’atenció a la ciutadania de Valldoreix per tal que puguin informar d’aquestes iniciatives i donar difusió de la iniciativa a través dels canals de comunicació i informació de l’EMD.

No van prosperar, per no comptar amb vots suficients per a la seva aprovació, la moció de la CUP-PC per a la condemna del finançament il·legal de CDC i la moció del grup municipal d’ERC-MÉS per obrir un procés participatiu per redefinir l’ús esportiu del camp de futbol del barri Can Monmany.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal