Cercador per paraules clau
05 febrer 2019

El Ple de l’EMD aposta per crear una àrea verda d’aparcament al voltant de l’Estació

La Junta de Veïns de Valldoreix reunida en Ple el passat 31 de gener va aprovar una moció d’ERC-MES que instava a l’EMD-Valldoreix a apostar per les zones d’estacionament reservades a la ciutadania valldoreixenca a indrets clau com l’Estació dels FGC.

El Ple de l’EMD del passat dijous va donar el vist i plau a la proposta del grup municipal d’ERC-MES d’avançar cap a la creació d’àrees verdes d’aparcament reservades pels residents de Valldoreix. La moció va comptar amb el vot favorable de l’equip de govern, que va especificar que ja fa tres mesos que està treballant en la iniciativa. La moció va ser aprovada, però, amb una esmena del grup de govern, el PDeCAT-Actuem, en el sentit de prolongar el termini d’implantació, atès que la moció instava a la posada en marxa del servei abans d’acabar el mandat, fet que el govern va descartar per impossibilitat d’execució. Un cop pactada l’esmena la moció va ser aprovada per la majoria dels grups.

El vot favorable de l’equip de govern de l’EMD de Valldoreix es fonamenta en què la proposta dels republicans ja s’està treballant des de fa més de tres mesos entre l’EMD i  l’Ajuntament de Sant Cugat, administració amb les competències per materialitzar la proposta, per prioritzar l’aparcament dels conductors residents a territori valldoreixenc. El portaveu d’Esquerra Republicana, Noël Climent, va remarcar que calia reactivar el model d’identificació de vehicles propietat de residents a l’aparcament de l’Estació “per tal que els veïns i veïnes de Valldoreix tinguin prevalença sobre els altres”. Susana Herrada, vocal del govern encarregada de la Mobilitat, va puntualitzar que aquesta la iniciativa no es va posar mai en funcionament per raons jurídiques.

La proposta va tirar endavant amb els vots favorables d’ERC, PDeCAT-Actuem i CUP-PC, i l’abstenció del grup de Ciutadans. El grup taronja va veure rebutjada la seva moció presentada en relació a la millora del servei postal de Correus a la vila perquè “ja existeixen mesures en marxa per part de l’Entitat Municipal”, el mateix motiu que va esgrimir l’equip de govern per rebutjar la moció de la CUP-PC i ERC per reservar un espai per la ubicació d’un camp de futbol a Valldoreix. Va quedar sobre la taula la moció d’ERC de foment de l’associacionisme als centres educatius de la vila.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

20-02-2024

L’EMD de Valldoreix inverteix 334.000€ en renovar i millorar la claveguera del torrent de Can Badal

19-02-2024

Els delictes es redueixen en un 11,3% a Valldoreix durant el 2023

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer

08-02-2024

La valldoreixenca Carmina Puig guardonada amb el XII Premio Estatal del Trabajo Social