Cercador per paraules clau
19 març 2021

El ple de març de l’EMD de Valldoreix dona llum verda al projecte del Baixador i al pla d’equipaments

La Sessió Plenària ordinària de la Junta de Veïns de Valldoreix, corresponent al mes de març, celebrada el dijous 18 va començar, com és habitual, amb les mocions presentades al ple pels grups polítics. La primera va anar a càrrec del grup municipal de Junts per Valldoreix que va proposar al plenari el reconeixement de la correcta inscripció per part de la Parròquia de Sant Cebrià de l’edifici del temple, la casa rectoral i altres dependències parroquials, així com els terrenys limítrofs. La moció va quedar aprovada amb els vots favorables del grup proposant i dels grups del PSC-CP i de Ciutadans. Ferran Margineda de la CUP-PC va prendre la paraula en segon lloc per demanar a la resta de vocals el seu suport per exigir a la Generalitat de Catalunya la seva retirada com a acusació popular en fins a 70 processos judicials en contra d’activistes independentistes, i per demanar l’arxivament de les causes. La moció també demanava que l’EMD expressés el seu suport als les persones represaliades. La proposta cupaire només va rebre el vot favorable del vocals d’ERC-MES i la moció es va rebutjar.

Més consens va aconseguir el text presentat per ERC-MES, CUP-PC i PSC-CP per aprovar el pla d’equipaments de Valldoreix i la posada en marxa d’un procés participatiu, obert a les associacions, les entitats i la ciutadania, per decidir els futurs equipaments socials, culturals i esportius de la vila. La moció va prosperar amb l’únic vot contrari del la vocal de Ciutadans. Anna Cano, en canvi, sí es va sumar a la resta de companys de plenari per aprovar, per unanimitat, la moció amb què l’EMD de Valldoreix demana a les autoritats competents la modificació de la legislació urbanística, per tal de permetre fer ampliacions en edificis en situació de volumetria disconforme.

Enllestida la carpeta de les mocions plenàries els i les vocals de Valldoreix van entrar en matèria econòmica per aprovar la 5a modificació pressupostària de l’any, que va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions dels grups del PSC-CP i Ciutadans. La modificació de crèdit servirà per contractar l’assessorament jurídic urbanístic (48.400€), així com l’actualització del projecte del Pont del C/ Canari (39.649€) i el projecte de millora de la climatització de la piscina del Complex Esportiu (18.150€). Altres partides incloses a la modificació son: ampliació del contracte del servei del programa de gestió d’expedients (6.412€) i implementació d’un software de cita prèvia al núvol per a l’OAC (1.923€).

El debat dels punts de l’ordre del dia de la sessió del mes de març va finalitzar amb el ple donant llum verda al projecte de l’Av. del Baixador, demanant a l’Ajuntament de Sant Cugat que en faci l’aprovació inicial i posi en marxa el període d’informació pública, com també aprovant la convalidació de l’aprovació inicial del projecte de subministrament elèctric al C/ Castellot (87.157€) i l’aprovació inicial de la modificació del projecte del pont del C/ Canari.

 

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer