Cercador per paraules clau
23 setembre 2022

El Ple de Valldoreix reprèn l’activitat política després de l’estiu aprovant el compte general del 2021

La Junta de Veïns de Valldoreix del mes de setembre, celebrada ahir dijous, va significar l’inici del curs polític 2022-23 a la Sala de Plens de la Casa de la Vila i va servir per aprovar els comptes de la corporació valldoreixenca, corresponents al pressupost del 2021. Abans però es van debatre fins a 4 mocions presentades pels grups polítics al plenari de la vila.

Comissions informatives, dictamen sobre drets humans i futur de Can Monmany, al torn de mocions

La modificació del ROM, per tal que aquest reculli l’obligació d’aixecar acta de les reunions de govern i per a la creació de comissions informatives, va centrar el debat de les mocions 1a i 3a de l’ordre del dia, presentades per la CUP-PC, ERC-MES i PSC-CP la primera i per Ciutadans la segona. Tot i ser propostes semblants el resultat va ser ben diferent, ja que mentre el text presentat pel vocal Margineda no va prosperar, la proposició taronja va comptar amb el suport de l’equip de govern i es va aprovar.

Més quòrum va tenir la moció republicana per a la difusió a través del web de l’EMD del dictamen aprovat pel Comitè de Drets Humans de l’ONU i que denúncia la vulneració dels drets de representació i participació política dels polítics independentistes Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. S’hi van sumar l’equip de govern i la CUP.

La masia de Can Monmany i com s’ha d’encarar el futur més immediat d’aquest equipament -de propietat compartida entre l’EMD i l’Ajuntament- van ser els arguments esgrimits per la vocal Susana Casta del PSC per demanar al plenari valldoreixenc l’elaboració d’un pla director i que es convoqui la comissió de seguiment per posar fil a l’agulla a aquest procés. La proposta socialista va tirar endavant amb el suport unànime de la resta de vocals.

Nomenaments del representant de l’EMD al Parc de Collserola i del responsable del contracte del restaurant de la Casa de la Vila

Dins de les propostes, però ja fora de l’espai de mocions, el plenari va aprovar els nomenaments del president Josep Puig com a representant de l’EMD de Valldoreix al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i a Susana Herrada Cortés com a suplent. Igualment, es va procedir a nomenar a la tècnica de Comerç de Valldoreix com a responsable del contracte de gestió del servei de bar-restaurant de la Casa de la Vila.

El moment àlgid de la sessió va arribar amb el plenari donant llum verda al compte general de l’EMD de Valldoreix corresponent a l’exercici 2021, uns comptes que posen de manifest la gestió realitzada en els aspectes econòmic, financer, patrimonial i pressupostari per part de l’administració local valldoreixenca, al llarg del passat any. L’aprovació va comptar amb els vots de l’equip de govern i dels vocals del PSC-CP i d’ERC-MES, mentre que la CUP-PC i C’s es van abstenir.

D’aquí fins al final el protagonisme se’l va endur l’activitat de control, on l’equip de govern va donar compte a la Junta de Veïns de l’informe sobre l’execució del segon trimestre del pressupost 2022, que compleix amb la ràtio d’endeutament. Igualment es va informar del compliment dels terminis de pagaments del segon trimestre any 2022, així com del període mig de pagament que és de 4,10 dies. Abans d’acabar es va procedir a fer saber al Ple quins han estat els Decrets de Presidència i de Contractació dictats des del dia 1 de juliol i fins al 8 de setembre.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

27-01-2023

Dret a vot i suport a la vaga de metges i mestres per iniciar l’any polític al Ple de l’EMD

23-12-2022

Ple de desembre; aprovació inicial del pressupost 2023 i de la urbanització del Baixador

20-10-2022

Ple d’octubre a l’EMD de Valldoreix; llum verda a l’urbanització del nou aparcament de la plaça de Can Cadena

23-09-2022

El Ple de Valldoreix reprèn l’activitat política després de l’estiu aprovant el compte general del 2021