Cercador per paraules clau
13 setembre 2021

El president Josep Puig reivindica la vigència del desig d’independència durant la Diada a Valldoreix

El discurs de la Diada Nacional de Catalunya del president de l’EMD, Josep Puig, va estar centrat en destacar el paper del món local dins l’engranatge del moviment social per assolir l’objectiu de la república catalana. El president Puig, que va fer seves les paraules del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), va emplaçar la ciutadania a seguir treballant per assolir la independència.

Els actes de commemoració de l’11 de setembre van recuperar la presència de ciutadania, després que l’any passat es van haver de celebrar a porta tancada per les restriccions contra la Covid-19. Va ser al punt del migdia quan el president de l’EMD de Valldoreix es va posar davant del faristol de la plaça 11 de setembre per posar en valor ‘la valentia i treball constant dels alcaldes i alcaldesses que estan al costat de les
persones, que recullen la seva voluntat per assolir un nou país. Una idea que ens segueix emocionant, que ens segueix impulsant a treballar dia a dia pel nostre país, la nostra gent, la cultura i la llengua que ens és pròpia’. Les paraules de Puig durant el seu parlament van servir igualment per tornar a condemnar la repressió dient: ‘Ja coneixem la repressió, amb els judicis, la presó, l’exili, totes les
conseqüències que hem viscut i de les quals els alcaldes i alcaldesses no n’han quedat exempts. També ho han viscut de primera mà ciutadans anònims que han patit les represàlies a la seva pròpia pell. Però no defallirem.

Per últim el president de l’EMD va esperonar la ciutadania animant-los a seguir el camí que ‘hem fet al llarg d’aquests 10 anys ens empeny amb orgull a continuar treballant per assolir la república catalana, sense renunciar a res. I sense renunciar, sobretot, a la llibertat i a la justícia, que se’ns ha negat a causa de la repressió i a causa d’un estat demofòbic que ha utilitzat totes les eines per eradicar un anhel legítim
d’assolir un nou estat’.

Enllestit el discurs del president va ser el torn de les ofrenes florals. Els primers en acostar-se al monument dedicat a la memòria de l’heroi valldoreixenc a la Guerra de Successió, Francesc Busquets i Pujol, van ser els portaveus dels grups de Junts per Valldoreix, Bernat Gisbert; d’ERC-MES, Lluc Cahís; de la CUP-PC, Ferran Margineda; i del PSC, Susanna Casta que van fer l’ofrena institucional de manera conjunta. Acte seguit es van fer les ofrenes florals de les seccions locals d’ERC-MES i del PSC.

L’acte de commemoració de la Diada a Valldoreix es va tancar, com és tradició, amb la cantada dels himnes de Valldoreix i Nacional de Catalunya, per part dels membres de la Coral l’Harmonia de Valldoreix. Els cantaires valldoreixencs van celebrar la seva participació a l’acte, després d’un any d’absència per les restriccions contra la propagació de la Covid-19.

A banda del president i dels membres del govern Susana Herrada, Elena Degollada i Bernat Gisbert, també van prendre part a l’acte els vocals de l’oposició Lluc Cahís (ERC), Susana Casta (PSC) i Ferran Margineda (CUP); els membres del govern de Sant Cugat José Gallardo, Elena Vila i Pilar Gorina i els regidors de Junts Josep Maria Vallès i Carles Brugaroles.

 

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

30-03-2023

Valldoreix presumeix de teixit esportiu a la 1a edició de la Gala de l’Esport

28-03-2023

L’equip de govern de Valldoreix fa balanç del mandat 2019-2023

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat