Cercador per paraules clau
18 novembre 2022

El suport al comerç local i la resolució de les afectacions del vial d’enllaç centren el debat en el ple de novembre de l’EMD

La Sala de Plens de la Casa de la Vila va ser l’escenari, com cada tercer dijous de mes, de la Sessió Plenària Ordinària de la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix. La sessió va estar protagonitzada, gairebé en exclusiva, per les mocions dels grups polítics, que van elevar al plenari fins a cinc propostes, abans de donar llum verda a la 7a modificació pressupostària de l’actual exercici econòmic.

Aprovades les cinc mocions

El primer en prendre la paraula va ser el vocal d’ERC-MES, Jaume Sanmartí, per instar al ple de Valldoreix a demanar al govern de l’estat que expedeixi les declaracions de reconeixement i reparació a les víctimes de la dictadura franquista i a l’expedició de certificats de nul·litat de les sentències promulgades pels tribunals del règim. D’igual manera, es va acordar demanar al govern estatal que declari com a il·legal i il·legítima, i consegüentment declari la seva nul·litat, de la sentència del President de la Generalitat, Lluís Companys i Jover, i que tot seguit realitzi un acte formal de desgreuge envers la seva figura. Tots els grups hi van votar a favor, excepte el vocal de Ciutadans que es va abstenir.

La unanimitat va ser la tònica predominant durant les votacions i la primera ocasió va ser per aprovar de la proposta del grup de Junts per Valldoreix de suport al comerç local en les seves reivindicacions davant l’augment de la inflació i l’alt cost de l’energia. Acte seguit es va esdevenir la votació en bloc de tot el ple per tal d’avançar en la resolució de les afectacions urbanístiques derivades del projecte del vial d’enllaç, i el mateix resultat van obtenir la proposta per a l’actualització de les Ordenances Fiscals i la moció de Junts per Valldoreix, que va esdevenir institucional, de suport a les dones iranianes i en defensa dels seus drets fonamentals.

Aval a 7a modificació pressupostària

Els vots a favor de l’equip de govern i del vocal de Ciutadans van servir per aprovar la setena modificació pressupostària de l’any, que va proposar al plenari suplementar amb 3.000 euros la partida de Consums i Subministraments de l’Escola Ferran i Clua i finançar amb 4.500 euros la instal·lació d’un equipament esportiu de cal·listènia a la plaça Maria Sabater. La modificació de pressupost va a càrrec d’una subvenció Diputació de Barcelona per a la “Digitalització i condicionament d’equipaments esportius” de 2.568,49 € i al romanent de tresoreria.

Llum verda al Pla de Comunicació i a la Guia d’Usos a les Xarxes Socials de l’EMD

La unanimitat va tornar al plenari de Valldoreix per aprovar el Pla de Comunicació i de la Guia d’Usos a les Xarxes Socials de l’EMD de Valldoreix, documents que fixen la política comunicativa de la corporació valldoreixenca i que marquen el camí a seguir en les interaccions de l’administració local amb la ciutadania a través dels canals de comunicació socials.

D’aquí fins al final la sessió va estar centrada en l’activitat de control i on es va informar el ple sobre l’estat de l’execució del tercer trimestre del pressupost 2022, l’informe sobre compliments de pagament del tercer trimestre i període mitjà de pagament, i dels decrets de presidència i contractació.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

15-07-2024

L’EMD destina més de 25.000€ per millorar les instal·lacions del Ferran i Clua durant l’estiu

04-07-2024

El cinema i les nits d’estiu de Valldoreix es tornen a donar cita aquest juliol a la plaça del Casal de Cultura

01-07-2024

L’Escola Bressol de Valldoreix cobreix el 97,5% de les necessitats educatives infantils de la vila

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament