Cercador per paraules clau
09 octubre 2018

‘El traspàs’, l’obra mestre d’Eloi Falguera, puja a l’escenari de Valldoreix durant la 25ª mostra de teatre

La Nau de Cultura de Valldoreix va obrir el teló diumenge dia 7 per mostrar al públic una interessant crònica a cavall sobre la Guerra Civil i la corrupció a dia d’avui, obra de l’autor terrassenc i guanyador del prestigiós Premi Recvull de Teatre de Blanes, Eloi Falguera Vidal.

El grup de teatre Punt i Seguit de Terrassa va aconseguir inundar Valldoreix de cultura i entreteniment oferint al públic una actuació a la Nau amb la que ningú va quedar decebut. La representació possa en relleu l’acceptació de la corrupció des del punt de partida històric de la Guerra Civil a Catalunya.

La marxa cap a l’exili francès del President Lluís Companys i els seus consellers al febrer de 1939 és el punt inicial de l’obra. La partida del Govern català cap a França davant l’avenç de les tropes invasores va deixar enrere tot un patrimoni artístic i cultural de gran importància a un mas a l’Alt Empordà on el President i els consellers estaven refugiats. El llavors encara conseller de cultura, Carles Pi i Sunyer, dóna instruccions als funcionaris per fer ‘el traspàs’ de les peces a l’exèrcit enemic. Aquest fet va passar desapercebut per la ciutadania de l’època. L’autor doncs, es planteja què passaria si aquest fet es traslladès a l’actualitat.

L’actuació, dirigida pel prestigiós director de teatre i dramaturg Eloi Falguera, està enmarcada dins la 25ª mostra de teatre de Valldoreix, una convocatòria cultural plena de propostes sobre l’escenari per a tots els públics organitzada pel Grup de Teatre Espiral i l’EMD de Valldoreix.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal