Cercador per paraules clau
07 febrer 2023

Els busos de Valldoreix i Sant Cugat, connexió directa a partir del 13 de febrer

L’EMD i l’Ajuntament han presentat aquest matí l’acord entre les dues administracions per connectar directament les línies de transport urbà municipals, que donen servei a la ciutadania de Valldoreix i Sant Cugat. L’acte, celebrat a la plaça de l’Estació, ha comptat amb la presència de la vocal de Mobilitat, Transport i Vialitat de l’EMD, Susana Herrada, el tinent d’alcaldia de Serveis Urbans i Mobilitat de l’Ajuntament, Pere Soler i el regidor de Sant Cugat de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Jose Gallardo.

L’acord presentat avui té la vocació de fomentar la intermodalitat del transport públic dins del municipi, amb la modificació del recorregut de la línia L1 per arribar a l’estació dels FGC de Valldoreix i connectar amb les línies VDX 1, 2 3 i 4. Aquest canvi representa un avenç per a les viatgeres i viatgers de Valldoreix, que es desplacen amb autobús fins a altres zones del municipi i que fins ara havien de recórrer a peu el trajecte entre la parada del CAP Valldoreix fins a la Pl. de l’Estació, per agafar el bus de Valldoreix o els ferrocarrils. La modificació, que és una demanda històrica del Consell Sectorial de Mobilitat de la vila, resol també les dificultats amb què es trobaven els usuaris/es amb discapacitat o amb mobilitat reduïda. 

Durant la seva intervenció davant dels mitjans la vocal valldoreixenca, Susana Herrada no ha pogut amagar la seva satisfacció per l’assoliment de l’acord: “Estem molt satisfets d’haver pogut aconseguir aquesta conexió directa entre el transport urbà de Valldoreix i Sant Cugat a la Pl. de l’Estació. Aquesta era una demanda històrica del Sectorial de Mobilitat de Valldoreix, que suposa una gran millora per a tots els usuaris/es, sobretot per a les persones amb dificultats de mobilitat. El desembre de 2018, quan es va dur a terme la remodelació la plaça de l’Estació per millorar-ne la mobilitat ja vam preveure l’arribada del bus de Sant Cugat. Volem agraïr la bona disposició de l’Ajuntament de Sant Cugat per fer realitat aquesta connexió”. 

De la mateixa manera, el regidor de Sant Cugat ha destacat: “estem molt satisfets perquè amb aquest acord potenciem el transport públic al municipi. És una bona notícia pels usuaris, que a partir d’ara disposaran d’una millor connexió i servei. És una passa més que ens ha de portar cap a una nova mobilitat on el transport públic sigui el referent. I ho fem treballant plegats i arribant a acords amb l’EMD”.

La L1 mantindrà la seva freqüència habitual de 30 minuts per sentit. A més, amb aquest canvi de recorregut també s’aprofitarà per eliminar un petit bucle de la L1 (al carrer Enllaç) que no aportava passatge i feia perdre temps de recorregut.   

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

20-02-2024

L’EMD de Valldoreix inverteix 334.000€ en renovar i millorar la claveguera del torrent de Can Badal

19-02-2024

Els delictes es redueixen en un 11,3% a Valldoreix durant el 2023

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer

08-02-2024

La valldoreixenca Carmina Puig guardonada amb el XII Premio Estatal del Trabajo Social