Cercador per paraules clau
08 abril 2022

FGC repassa els 40 anys d’història de la companyia ferroviària amb una exposició a la Casa de la Vila

La Sala d’Exposicions de l’EMD de Valldoreix acull des d’ahir l’exposició ‘FGC 40 anys’ que commemora els primer 40 anys d’història de la companyia pública de ferrocarrils, nascuda el 5 de setembre de 1979. La mostra, que recull tant fotografies com objectes històrics i elements audiovisuals, fa un repàs de la història de l’origen de les línies ferroviàries del Vallès i del Baix Llobregat-Anoia des dels seus inicis l’any 1863 fins a l’actualitat, posant l’accent en els 40 anys d’evolució del servei des de la creació de la companyia pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La inauguració de l’exposició va comptar amb la presència del president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig i la presidenta d’FGC, Marta Subirà, que van fer plegats un recorregut per la mostra i van anar comentant plegats diferents aspectes de la història i la importància de l’arribada del servei de ferrocarril a Valldoreix, un fet que es va produir l’any 1931 amb la inauguració de l’estació de la vila. Des d’aleshores l’evolució del servei ferroviari i de la vila de Valldoreix han anat en paral·lel, en una història conjunta de creixement i progrés.

En aquest sentit el president Josep Puig va destacar que ‘els orígens de Valldoreix van ser als anys 30, quan la gent de Barcelona va creuar Collserola amb el tren i van establir segones residències d’estiueig a Vallvidrera i més tard a Les Planes, La Floresta i Valldoreix. Per tant, el tren va ajudar a que la gent pogués desplaçar-se, sortir de Barcelona i arribar fins a Valldoreix’.

De la seva banda, la presidenta d’FGC va fixar la seva mirada en el futur més immediat anunciant que ‘el propers mesos de juny i juliol implantarem el nou itinerari amb freqüències de pas de dos minuts i mig en hora punta, que farà que a Valldoreix els veïns i veïnes puguin agafar el tren sense haver de mirar l’horari’.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

06-12-2023

La campanya anual per controlar l’eruga processionària a equipaments i espais públics es farà demà a la nit

22-11-2023

L’encesa de l’arbre de Nadal de Valldoreix il·luminarà un any més l’inici de les festes nadalenques

17-11-2023

Llum verda definitiva a la urbanització de l’Av. del Baixador, al Ple de novembre

14-11-2023

El Mercadet de Valldoreix es vesteix de lila el 25N contra la violència masclista