Cercador per paraules clau
04 juliol 2017

Els primers Pressupostos Participatius de Valldoreix finançaran 6 dels 24 projectes finalistes

Un pla de replantació d’arbres, amb l’objectiu de facilitar ombra a l’estiu i maximitzar la presència de natura a la vila, és el projecte que s’endú el pessic més important del total del pressupost amb un total de 50.000€. La proposta va en la línia d’aprofitar els escocells que es troben buits, així com recuperar antigues ubicacions, ara pavimentades i la creació d’espais per plantar nous arbres en voreres suficientment amples.

La segona proposta amb més pressupost és la instal·lació de passarel·les per a vianants i ciclistes per sobre de les rieres que creuen Valldoreix per, d’aquesta manera, millorar la permeabilitat i la cohesió de la vila. Aquest projecte donaria continuïtat a les passeres que ja existeixen als passeigs Merla i Pardal. La dotació d’aquesta proposta és de 24.000 euros.

El tercer lloc, pel que fa a assignació dels Pressupostos Participatius, l’ha ocupat el projecte de donar a conèixer la xarxa de camins dels boscos de Valldoreix, per tal d’identificar i posar a l’abast de tots els valldoreixencs les diferents opcions de camins que permeten gaudir de la natura que envolta Valldoreix, per un valor de 7.000€.

La resta de propostes són; el projecte de instal·lació de cordes de cànem a forma de passarel·les entre els arbres per facilitar la circulació d’esquirols entre els arbres i evitar que hagin de baixar a terra i s’eviti el risc que això comporta (3.000€); i la instal·lació de miralls en diferents cruïlles de la zona del carrer Enamorats que pateixen de punts cecs que suposen perill per a la circulació. El darrer projecte finançat pels Pressupostos Participatius són els 1.000€ destinats a l’adquisició de trampes detectores del mosquit tigre per ser lliurades a voluntaris que es dedicaran a recollir dades sobre els hàbits de cria d’aquests insectes i la millor manera de combatre’l.

 

 

 

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

20-02-2024

L’EMD de Valldoreix inverteix 334.000€ en renovar i millorar la claveguera del torrent de Can Badal

19-02-2024

Els delictes es redueixen en un 11,3% a Valldoreix durant el 2023

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer

08-02-2024

La valldoreixenca Carmina Puig guardonada amb el XII Premio Estatal del Trabajo Social