Cercador per paraules clau
21 juny 2023

Juanjo Cortés estrena presidència prometent diàleg, consens i treball

La Sala de Plens de la Casa de la Vila de Valldoreix es va omplir fins a la bandera el dissabte 17 de juny per assistir a la presa de possessió del nou president de l’EMD, Juanjo Cortés, i la constitució de la nova junta de veïns, sorgida de les eleccions municipals del 28 de maig.

L’estrena de Juanjo Cortés com a president va començar amb la jura del càrrec davant de la secretaria interventora accidental de la corporació valldoreixenca, Maria Josep Tuyà. Un cop fet el jurament, el president sortint Josep Puig va pujar a la tarima de la Sala de Plens per escenificar el relleu al capdavant de l’EMD, fent entrega a Cortés de la vara d’alcalde. Ja investit com a nou president, Juanjo Cortés es va encarregar de prendre jurament del càrrec a les noves i nous vocals, designats pels partits segons la representació obtinguda a les urnes. Un a un, i en ordre de major a menor representació, van pujar a jurar el càrrec els vocals de Junts per Sant Cugat, Susana Herrada, Bernat Gisbert i Lluïsa Muñoz; el vocal d’ERC, Ramon Segura; el vocal de la CUP, Xavier Humet; la vocal del PSC, Susanna Casta; el vocal del PP, Carlos Aranguren i el vocal de VOX, Pablo Baucells. Fet el jurament les noves i nous vocals es van situar en el seu seient a la taula del saló plenari i el president va donar per constituïda la Junta de Veïns pels propers quatre anys.

Va ser en aquest moment quan van prendre la paraula els portaveus de cada una de les formacions representades a la junta veïnal, per desgranar quines seran les seves línies d’actuació política al llarg del mandat i agrair el suport rebut a les urnes per part de la ciutadania. Enllestits els parlaments dels i les portaveus va prendre la paraula el president Juanjo Cortés per pronunciar el seu discurs d’investidura i el primer de la seva presidència. El nou president va començar compartint la seva emoció per presidir la Junta de Veïns de Valldoreix i el seu agraïment a totes les persones que li van fer confiança a les urnes i que gràcies als seus vots li han permès assolir l’objectiu de la presidència. A través de les seves paraules Juanjo Cortés va expressar l’amor i estima que sent per Valldoreix, el qual va definir com ‘el meu racó de món’ i es va mostrar satisfet i agraït per poder compartir aquest moment amb la seva família. Els agraïments i reconeixements del nou president es van fer extensius als seus pares i avis, com també als seus mestres i a les 12 persones que l’han precedit en el càrrec de president de Valldoreix des de l’any 1958, de qui va dir ‘Valldoreix està en deute amb ells’. D’entre totes va destacar les figures dels alcaldes Ramon Escayola, per haver liderat la societat valldoreixenca fins a aconseguir la fita històrica de tenir un govern local, i de Josep Maria Coll per la seva entrega ‘en cos i ànima’ al seu poble.

El discurs de Cortés va també rememorar els seus orígens i la seva arribada a Valldoreix, amb tot just 3 anys, i a com al llarg de quasi cinc dècades es va anar implicant en la vida cultural i associativa de la vila de la mà de ciutadans il·lustres com Josep Altet, Adolf Priante, Francesc Marqués, Montse Roure, Florentino Collantes, Rodolfo Sánchez, Josep Maria Gavín, Joan Gómez de la Tia i tants d’altres. Seguint aquest mestratge el president es va comprometre amb la ciutadania a treballar amb vocació de servei públic des del diàleg i el consens amb totes les forces polítiques de Valldoreix. El principals objectius de la presidència de Juanjo Cortés passen per la bona gestió, l’emergència climàtica i la prevenció dels incendis forestals, revertir la manca d’equipaments culturals i esportius, el desitjat projecte de la Centralitat, la urbanització de l’avinguda del Baixador, resoldre la manca d’habitatge pels joves i avançar en els projectes de la Colònia Montserrat, el Mas Fuster i la masia de can Monmany, entre molts d’altres.

Abans d’acabar, el recentment nombrat president va fer referència a la relació de l’EMD amb l’Ajuntament de Sant Cugat i dirigint-se a l’alcalde Josep Maria Vallès, que dissabte també estrenava càrrec, de la que va dir que cal que aquestes siguin unes relacions fluïdes enteses des de la cooperació, el respecte i la lleialtat institucional. El punt final al parlament Cortés el va posar recitant el poema ‘La Drova’ de Josep Piera, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, dedicat al seu racó de món i que el nou president va voler fer seves per exemplificar els seus sentiments cap a Valldoreix.

 

Discurs de presa de possessió del president Juanjo Cortés

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix