Cercador per paraules clau
22 novembre 2017

La Casa de la Vila de Valldoreix obre les portes als alumnes del Ferran i Clua

Més d’una cinquantena d’alumnes del CEIP Jaume Ferran i Clua van prendre part ahir dimarts a la visita guiada a la seu consistorial de l’EMD de Valldoreix, organitzada per l’EMD i la direcció de l’escola.

 Al llarg de més d’una hora els alumnes de segon de primària del centre educatiu valldoreixenc van fer un repàs de la història de Valldoreix des dels seus orígens feudals, quan es denominava municipi de Canals, fins a l’actual Entitat Municipal Descentralitzada. La primera parada de la visita va ser el biblioaccés municipal Vall d’Or, situat al mateix edifici de la Casa de la Vila, on els estudiants van copsar el funcionament d’aquest equipament cultural de la mà de la bibliotecària, la Mercè.

Més tard van visitar la Sala de Plens on el president Josep Puig i la vocal d’Educació, Susana Herrada, ja estaven esperant als infants. Durant una llarga estona el president Puig i Susana Herrada van anar responent les preguntes formulades pels alumnes, que es van interessar per coses tan diverses com; Quants anys fa que Josep Puig és president, quants presidents ha tingut Valldoreix al llarg de la història i, fins hi tot, quin és l’ofici del president, entre d’altres. La visita també ha servit perquè l’historiador i tècnic de protocol de la casa, Juanjo Cortés, expliqués als alumnes aspectes de la història de la vila.

La visita a la seu de l’EMD-Valldoreix s’emmarca dins el programa d’estudis dels alumnes de segon de primària. La intenció, tant dels responsables de l’EMD-Valldoreix com del CEIP Ferran i Clua, és que els escolars puguin aprofundir en el funcionament de les administracions a través d’aquestes trobades.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

10-05-2022

L’estudi nocturn torna al Biblioaccés Vall d’Or el mesos de maig, juny i setembre

30-03-2022

A l’abril, portes obertes presencials a l’Escola Bressol de Valldoreix