Cercador per paraules clau
20 juliol 2018

La Junta de Veïns de Valldoreix es posiciona a favor de la mort digna i d’uns espais d’oci lliures de violència masclista

El Ple ordinari de juliol ha donat llum verda de forma institucional a les mocions pel dret a una mort digna i a la creació d’un protocol per mantenir els espais d’oci lliures de violència masclista. També es van aprovar l’assumpció de noves responsabilitats per part del vocal Bernat Gisbert i reglament de procediment dels Pressupostos Participatius.

El Ple de l’EMD de Valldoreix de juliol va tirar endavant les mocions institucionals de suport a la despenalització del dret a la mort digna, la creació d’un protocol d’actuació per evitar l’assetjament sexual als espais d’oci i diverses modificacions pressupostàries de millora dels serveis de la vila. El vocal Bernat Gisbert va afegir les funcions de Serveis Generals a les seves atribucions municipals mentre que la cambra va rebutjar la proposta de prendre mesures contra la venda no sedentària, presentada pel grup de C’s.

La moció de suport de l’EMD al dret a morir dignament i la despenalització de l’eutanàsia proposada per l’Associació pel Dret a Morir Dignament de Catalunya va ser el punt que va obrir el Ple de juliol de l’EMD. Consol Farràs, sòcia voluntària de l’agrupació, va intervenir a la sessió amb la lectura d’un manifest amb què va instar als representants institucionals a lluitar pel dret a decidir el final de la vida i la regularització i despenalització de l’eutanàsia. La proposta va arrencar el suport unànime de tots els grups de la cambra, que també es van comprometre a donar a conèixer entre la ciutadania el document de voluntats anticipades (DVA), demanar a la Generalitat la creació d’un observatori de qualitat de la mort i la millora dels serveis pal·liatius del Departament de Salut i mostrar el suport de l’EMD de Valldoreix a les propostes presentades al Congrés dels Diputats a favor de la mort digna.

Igualment va tirar endavant la proposta d’ERC-MES de mantenir un ferm compromís de l’EMD de Valldoreix amb la defensa d’uns espais d’oci lliures de violència masclista, a través de la creació d’un protocol d’actuació per la Festa Major. La moció, que va comptar amb el suport de totes les forces polítiques del consistori, a excepció de la vocal de Ciutadans, també instava a la posada en marxa de campanyes de sensibilització i denúncia i la condemna explícita a totes les formes de violència masclista. La proposta d’ERC-MES es va veure complementada per la moció de la CUP-PC de creació d’un Pla d’Igualtat de Gènere propi de Valldoreix que va rebre el suport de tots els grups del plenari.

No va córrer la mateixa sort la proposta de la formació taronja, dirigida a prendre mesures per atendre les reivindicacions dels treballadors del sector de venda no sedentària, rebutjada per la resta de grups municipals.

La redistribució de les funcions dels membres del govern de l’EMD atesa la baixa del president Josep Puig va arribar al Ple per ampliar les atribucions del vocal Bernat Gisbert, que veurà com les seves competències en les àrees de Comunicació i Noves Tecnologies, Esports, Gestió de Residus, Atenció a les Persones i Joventut es veuen incrementades amb l’àrea de Serveis Generals, fins ara sota la supervisió d’Elena Degollada. Degollada manté les funcions a Economia, Educació, Pla d’Atuació Municipal, Participació i Serveis Socials.

Pel que fa a l’apartat financer, el govern de Valldoreix va aprobar, amb l’abstenció de la resta de partits, la sisena modificació del pressupost per dotar econòmicament inversions importants com: la compra de noves marquesines per 48.400 euros, una pantalla i un projector de cinema per 9.867 euros i la compra d’una nova furgoneta per a la brigada (14.991 euros). A més, l’EMD construirà una nova tanca al primer tram del carrer del Nard i farà obres d’arranjament al torrent Badal per valor de 95.505€ i 124.000€ respectivament. La modificació pressupostària inclou 50.000 euros més per manteniment viari, 77.000 euros per a la concessió del transport públic i 4.000 euros destinats al ascendit Valldoreix FC.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals