Cercador per paraules clau
12 juliol 2023

La Junta de Veïns de Valldoreix presenta el nou cartipàs del mandat i estableix les retribucions dels seus membres

La Junta de Veïns de Valldoreix s’ha reunit aquest dilluns 11 de juliol en sessió extraordinària per presentar la nova distribució de responsabilitats entre el president Juanjo Cortés i els vocals de l’equip de govern Ramon Segura (ERC), Xavier Humet (CUP) i Susanna Casta (PSC). El president assumirà les àrees d’Urbanisme, Seguretat Ciutadana, Comunicació, Noves Tecnologies i Transparència, Recursos Humans, Protocol, PAM, Patrimoni Històric i Arqueològic i Can Monmany. Pel que fa a les vocalies de govern, Ramon Segura, que és vicepresident primer, s’encarrega d’Hisenda i Economia, Obres i Serveis Urbans, Atenció a les Persones, Serveis Generals, Educació i Esports. La vicepresidència segona l’ocupa Xavier Humet, que també es fa càrrec de les responsabilitats en Habitatge, Mobilitat, Transports i Vialitat, Emergència Climàtica, Medi Ambient, Gestió de Residus i Agenda 2030. Susanna Casta, de la seva banda, és la vicepresidència tercera i gestionarà les àrees de Cultura, Cicles de Vida, Salut, Gènere, Serveis Socials, Comerç i Mercadet, Participació Ciutadana i Benestar Animal.

Durant la sessió la Junta de Veïns s’ha aprovat la periodicitat de les sessions plenàries ordinàries, que s’estableixen de caràcter mensual, excepte el mes d’agost, i que tindran lloc el tercer dijous del mes que correspongui, a les 18h, a la Sala de Plens de l’EMD. La votació, que ha prosperat amb el vot unànime de tot el plenari, també ha servit per establir les Juntes de Portaveus el dijous abans de la celebració del ple ordinari mensual, a les 10h. També per unanimitat ha prosperat la creació dels grups municipals, que van obtenir representació en les passades eleccions municipals del dia 28 de maig, i que queden d’aquesta manera: grup Junts per Sant Cugat-Valldoreix, integrat pels vocals Susana Herrada, Lluïsa Muñoz i Bernat Gisbert; grup d’ERC, integrat pel vocal Ramon Segura; grup de la CUP, integrat pel vocal Xavier Humet; grup del PP, integrat pel vocal Carlos Aranguren; grup del PSC, integrat per la vocal Susanna Casta; grup de VOX, Pablo Baucells; i grup de Valldoreix Plural, integrat pel president de l’EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés. L’aprovació de la creació de la Comissió Especial de Comptes i de les comissions informatives ha comptat igualment amb el suport de la totalitat dels grups polítics de la junta. No ha estat així amb la votació de la designació de representants de la corporació en òrgans col·legiats, en què PP i VOX s’han abstingut.

Abans de finalitzar la sessió el plenari ha aprovat, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels vocals de Junts per Sant Cugat-Valldoreix el règim de dedicacions i retribucions per la presidència i les vocalies de la corporació, que queda fixada en 49.000€ pel president amb dedicació absoluta, 28.000€ pels vocals de govern amb dedicació parcial del 75%. Pel que fa a l’oposició, aquest rebran una retribució per la seva assistència a les sessions dels òrgans col·legiats i que queda fixada en 800€ per assistència al ple ordinari/extraordinari i 300€ per assistència a cada una de les sessions de la Junta de Portaveus i a les de la Comissió Especial de Comptes o de les Comissions Informatives. Aquestes quantitats es cobraran amb un topall màxim de 17.000 euros anuals.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer