Cercador per paraules clau
18 maig 2022

La masia de Can Domènech de Valldoreix impulsa un projecte de pastura amb rucs a Collserola

La finca de Can Domènech, situada als peus del Puigmadrona i a cavall entre els termes de Valldoreix i El Papiol, està enllestint un projecte que consisteix en una prova pilot per introduir un ramat de rucs que puguin pasturar una superfície de 15 hectàrees dins dels terrenys del mas valldoreixenc. L’objectiu de la iniciativa és utilitzar els ases per reduir el material combustible del sotabosc i d’aquesta manera prevenir els incendis forestals a Collserola.

El projecte, que es finançarà mitjançant una subvenció de fons europeus que cobreix el 70% de la inversió de 19.000€, compta amb el suport del Parc de Collserola que, a través del projecte ‘Alimentem Collserola’ i del servei de suport a la pagesia ‘Arrela’t’, té per objectiu la promoció de sistemes alimentaris locals més justos i sostenibles i la reactivació de l’activitat agrària i ramadera en l’àmbit d’influència de la Serra de Collserola.

La previsió dels promotors de la iniciativa és que abans de l’estiu la desena rucs que formaran el ramat ja puguin estar pasturant pel sotabosc de la finca valldoreixenca. Els ases arribaran a Valldoreix procedents d’un projecte de silvopastura a la muntanya de Montserrat i la idea dels impulsors és -si la iniciativa té èxit- replicar aquest model per diferents finques de Collserola on es puguin implantar tancats i que el ramat de rucs s’hi pugui desplaçar per pasturar zones àmplies de forma rotativa.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix