Cercador per paraules clau
19 setembre 2022

La participació i el civisme protagonitzen la celebració de la Festa Major de Valldoreix 2022

Una alta participació, que en alguns actes va arribar a ser massiva, i un òptim grau de civisme són les dues principals característiques que han predominat durant la celebració de l’edició d’enguany de la Festa Major de Valldoreix. Des de la inauguració, divendres 16 a les 10h, de l’exposició dels guanyadors del Concurs de Cartells fins que es va baixar el teló de l’obra teatral ‘Talia i el periodista’, ahir a quarts de nou del vespre, han estat prop d’una cinquantena les activitats que han donat forma al programa d’actes de la festa grossa de la vila.

Divendres, l’inici de la celebració

El tret de sortida el va donar la mostra dels treballs guanyadors del Concurs de Cartells i va seguir amb la sessió de contes infantils i titelles ‘Història de bosc’, que va omplir el Biblioaccés Vall d’Or de somriures dels més petits. Acte seguit es va celebrar la 23a Visita Guida al Taller de l’artista Adolf, que es va haver de suspendre per la indisposició d’un dels assistents. L’activitat es va repetir al dia següent, aquest cop sense cap entrebanc. La tarda de divendres va estar protagonitzada per l’inici dels tornejos de pàdel i tennis al Club Esportiu, competicions que es van estendre fins diumenge amb les finals i l’entrega de trofeus als merescuts guanyadors i guanyadores de les competicions. El moment més esperat va arribar amb el pregó de Festa Major, que va anar a càrrec del atleta de la Colònia de Montserrat Joan Serraboguñá, campió d’Espanya sub-20 i de la Lliga Estatal de curses d’obstacles. En el seu discurs Serraboguñá va fer una orgullosa reivindicació dels seus orígens valldoreixencs i va voler conscienciar del gran privilegi que és viure al tocar de Collserola i de la importància de cuidar aquest espai. Enllestit el pregó, que es va haver de traslladar de la Pl. del Casal de Cultura a la Nau de Cultura per l’amenaça de pluja, va arrencar la cantada d’havaneres amb Els Pescadors de l’Escala i del rom cremat. El darrer acte del dia va ser la Botifarrada Popular, celebrada a l’Espai Garden també per l’avís de pluges, i que va omplir el recinte cobert amb més de 240 comensals.

Dissabte, el dia fort de la Festa Major

Amb els actes de festa major immersos de ple al cap de setmana, la ciutadania es va llevar dissabte dia 15 amb el Mercadet dels Dissabtes, la Fira de Brocanters a la Plaça de l’Estació, la paella multitudinària i el sorteig d’una panera de productes dels comerciants de la zona. L’esport va gaudir dissabte d’una gran oferta a la vila amb la segona jornada de les competicions de pàdel, tennis i el torneig de vòlei platja, així com les jornades de portes obertes de l’Escola de Pàdel i l’Escola de Tennis, tot al Club Esportiu Valloreix.

El minitennis, el circuit de segway, els jocs d’habilitat i el tir amb arc van omplir la Plaça Pompeu Fabra de nens i nenes durant tot el matí, mentre que a la Plaça Casal de Cultura els Pop per Xics van entretenir el públic infantil amb el seu espectacle ‘Superherois’. En acabar, l’EMD va lliurar els premis del Concurs de Cartells als guanyadors: Esther Ballester i Alfonso Giménez (adults), Guim Urgell (juvenil) i Ton Urgell (infantil). Altres activitats destacades de dissabte van ser  l’Escape Room al Carrer; la presentació oficial dels Gegants de Valldoreix amb la plantada, la rua i la ballada dels gegants Cebrià i Assumpta; i la xocolatada popular. El vespre va ser el torn del Concert de Gòspel a l’Església Protestant i la Sardinada Popular Ecològica dels Veïns i Veïnes Progressistes, amb més de 90 kg. de sardines fetes a la brasa. El plat fort de la nit va arribar amb la Nit Jove on van actuar els Land Of Coconuts, els Ciao Marina i, sobretot, la cantant barcelonina Suu, que van posar a ballar al públic de la Pl. del Casal amb les seves actuacions.

Diumenge, la cloenda

La inauguració del nou parc infantil Narcís Perbellini al carrer Brollador i la descoberta de la placa commemorativa del nou espai van servir per iniciar l’activitat de diumenge, que va donar pas a la Trobada Castellera amb els Gausacs de Sant Cugat, els Xics de Granollers i els Liles de Cornellà i a la mosta gastronòmica de la restauració local, Valldutapes. L’acte de cloenda del programa de Festa Major va anar a càrrec de la companyia de teatre valldoreixenca Magma-La Serreta que va omplir la Nau de Cultura amb el muntatge ‘Talia i el periodista’.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals