Cercador per paraules clau
07 febrer 2013

La proposta de pressupost 2013 de l’EMD-Valldoreix posa l’accent en la contenció i l’equilibri

L’esborrany dels comptes anuals de Valldoreix es va presentar dilluns a la ciutadania amb un pressupost total de 8,6 milions d’euros i una partida dedicada a la inversió que se situa al voltant del milió d’euros.

La reducció que pateix, tant la xifra global del pressupost com el capítol d’inversions, s’explica per la liquidació, durant el 2012 de la pràctica totalitat de la partida dedicada a finançar el soterrament de les línies d’alta tensió que travessen Valldoreix. Per al 2013 només resta fer front als dos darrers pagament del cost d’aquesta obra, que capitalitza un any més els esforços inversors de l’EMD. El total que Valldoreix dedica enguany a inversió serà de 980.000€. Altres inversions previstes enguany són la urbanització del carrer de Caçadors (162.000€), la construcció del carril bici als carrers Rbla. del Jardí i Av. Alcalde Ramon Escayola (44.000€), millores en l’enllumenat públic (32.314€), així com les millores pedagògiques de l’escola Ferran i Clua (30.000€) i millores en la pista esportiva exterior del institut Arnau Cadell (23.000€), entre d’altres.

El tancament del conveni econòmic amb l’Ajuntament de Sant Cugat ha estat un altre dels temes que s’han posat sobre la taula durant l’explicació dels comptes del 2013 a la ciutadania. En aquest apartat el vocal d’Economia, Xavier Gavaldà, ha explicat que l’aportació de Sant Cugat al pressupost de Valldoreix està propera als 6,4 milions d’euros, en concepte dels impostos recaptats per la ciutadania de Valldoreix, mentre que el pagament dels serveis que l’ajuntament presta a la vila tenen un cost de 2,1 milions d’euros. Xavier Gavaldà no ha volgut aprofundir més en els conceptes específics que contempla el conveni, atès que encara es manté la negociació i que aquests poden canviar durant el procés de discussió.

Durant la seva explicació el vocal d’Economia ha volgut remarcar que l’EMD és una administració ‘poc endeutada’ i que té el ferm compromís de ‘mantenir l’equilibri pressupostari per fer viable l’EMD a llarg termini tal i com ens demanen des de l’Estat. Volem ser rigorosos per tal de mantenir la qualitat dels serveis i instal·lacions seguint un criteri d’eficiència.

L’aprovació provisional de la proposta de pressupost presentada ahir davant una trentena de veïns i veïnes de Valldoreix es portarà al ple del proper mes de març. Posteriorment s’obrirà un període de 30 dies d’exposició pública en què els veïns i veïnes podran presentar al·legacions al document.

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix