Cercador per paraules clau
09 novembre 2021

La Setmana Europea de Prevenció de Residus a Valldoreix; #trashtag, ReparaTruck i taller de plàstics

L’EMD de Valldoreix se suma enguany a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una iniciativa a nivell europeu que consisteix en l’organització al llarg d’una setmana, del 20 al 28 de novembre, d’accions de sensibilització sobre la necessitat de treballar per a la prevenció de residus. Amb aquest objectiu compartit, des de l’àrea de Medi Ambient de l’EMD s’han organitzat un seguit d’activitats que començaran el dissabte 20 de novembre amb l’arribada a Valldoreix de la ReparaTruck, una furgoneta equipada amb les eines i els mitjans necessaris per aprendre, amb l’ajuda d’un tècnic especialitzat, a autoreparar bicicletes i petits aparells elèctrics i electrònics (batedores, assecadors, cafeteres, estufes, planxes, ventiladors…). La ReparaTruck s’instal·larà a la Plaça del Casal de Cultura de 16 a 19h i la idea és que les persones assistents puguin reparar elles mateixes el seu aparell i així poder allargar la seva vida útil. Per participar-hi no cal inscripció prèvia i l’atenció serà per estricte ordre d’arribada.

La segona cita de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Valldoreix serà el dia següent, el diumenge 21 de novembre -la trobada serà a les 11h al Camp de Futbol- on se celebrarà la 2a edició del #TrashtagValldoreix per netejar l’entorn i el torrent de Cant Badal i, com en l’edició precedent, serà una jornada destinada a la recollida d’escombraries a l’entorn natural de la vila. Aquesta és una proposta nascuda i organitzada en el sí del Consell Sectorial de Medi Ambient de Valldoreix i que compta amb el suport i la col·laboració de l’EMD.

La darrera proposta és el taller dels plàstics, que es durà a terme el dia 26 de novembre de 16:30 a 18:30h a la Pl. Maria Sabater. L’activitat consistirà en una mostra de diferents tipus d’objectes de plàstic d’ús quotidià, a través dels quals s’explicarà de quins tipus de material estan fets (PET, PEBD, PVC, plàstic mescla, etc.), com identificar-los, com es reciclen i quins són els principals impactes ambientals associats a cadascun d’ells. Durant la sessió es realitzarà un taller en què es crearan figures d’animals o elements de bijuteria a partir de la reutilització de taps de plàstic. El taller està adreçat a grans, joves i infants (a partir de 6 anys).

També en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus i per aprofundir en el foment entre els més joves de la necessitat de restringir la generació de deixalles, tots i cada un dels alumnes, mestres i personal no docent de l’Escola Bressol i l’Escola Ferran i Clua rebran un embolcalls reutilitzables pels entrepans o per a les peces de fruita de l’esmorzar de la marca Boc’n’Roll. Amb aquesta acció l’EMD vol conscienciar i educar les noves generacions en l’hàbit de minimitzar els residus que es generen amb els embolcalls dels aliments.  La iniciativa s’estendrà als treballadors municipals, el govern local i als membres del Consell Sectorial de Medi Ambient.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat