Cercador per paraules clau
15 febrer 2019

L’alumnat de l’Arnau Cadell presenta avui les conclusions d’un projecte d’investigació per definir les ciutats del futur

El centre d’educació secundària de Valldoreix convida a tothom a la presentació dels resultats de l’innovador projecte pedagògic organitzat per l’Arnau Cadell ‘Podeu aportar idees per a la vostra ciutat del futur?’, elaborat per l’estudiantat de 1r d’ESO, i que tindrà lloc a les 17:00h al centre.  

L’alumnat de primer curs d’ESO de l’institut Arnau Cadell té una cita avui 15 de febrer a partir de les 17:00h amb tothom qui s’apropi al centre a conèixer les propostes sobre el model de ciutat que on els joves estudiants aspiren a viure en el futur. Les classes de primer i segon d’ESO integren la proposta educativa del centre, amb l’elaboració de dues tasques d’indagació per curs.

La innovadora iniciativa educativa va començar a caminar el passat curs de la mà de la direcció del centre amb l’objectiu de desenvolupar, de forma pionera, les capacitats de l’alumnat. Els estudiants presentaran públicament el seu treball d’indagació organitzat en hipotètics ajuntaments de 6 ciutats amb una població de 20 alumnes cadascuna i que estan representades per 5 regidories. Aquestes 5 regidories, que estan integrades per 3-4 alumnes cada una, s’encarreguen de registrar dues propostes per millorar el seu àmbit en el futur.

L’acte d‘aquesta tarda tindrà dues parts. La primera, de 17:00h a 18:00h, serà quan els joves investigadors mostraran als assistents les seves propostes a través de vídeos, pòsters o exposicions. Entre els assistents a la presentació hi serà la vocal de l’EMD de Valldoreix, Elena Degollada, i l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, a més de membres del programa educatiu de la Nova Agenda 21 i professorat i alumnat d’altres centres del territori interessants en la iniciativa. La segona part de l’acte, a partir de les 18:00h fins les 19:00h a la Sala d’Actes, comptarà amb els discursos de benvinguda de les autoritats locals i una xerrada on els estudiants implicats exposaran els seus resultats sobre l’escenari, amb la col·laboració de 5 experts especialitzats en les regidories analitzades.

Amb aquestes iniciatives l’Arnau Cadell avança cap a convertir-se en un centre de referència en transformació educativa al territori, aspirant a transformar la societat i adaptar al futur els mètodes educatius tradicionals.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

30-03-2023

Valldoreix presumeix de teixit esportiu a la 1a edició de la Gala de l’Esport

28-03-2023

L’equip de govern de Valldoreix fa balanç del mandat 2019-2023

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat