Cercador per paraules clau
26 juny 2018

L’edició 2018 del Premi Literari de Valldoreix triplica la participació i supera els 150 originals

El certàmen literari biannual de Valldoreix experimenta un extraordinari increment de la participació amb 155 obres originals, que aspiren a alçar-se amb el màxim guardó narratiu valldoreixenc. El fort creixement de la iniciativa confirma el Premi Literari de Valldoreix com un dels referent dins el calendari literari del país.

 La 17a edició del Premi Literari de Valldoreix passarà a la història com la convocatòria amb més participants de la història del concurs de narrativa de Valldoreix, una història de gairebé quatre dècades, des de la primera edició celebrada l’any 1980. La finalització del període d’inscripcions de participants ha confirmat l’elevat ritme de presentació d’originals registrat aquestes últimes setmanes, deixant una xifra insòlita d’obres a concurs: un total de 155. La xifra, més enlla de confirmar que el Premi Literari de Valldoreix viu el seu millor moment, demostra l’èxit de l’aposta de l’EMD de Valldoreix  en la promoció de la llengua i la cultura catalana al llarg dels darrers 40 anys.

El jurat del certamen, que està presidit pel vocal de Cultura de l’EMD, Quim Castelló, estrena enguany nova membre en la persona l’escriptora i historiadora Assumpta Montellà, autora de la famosa i dramàtica història de ‘La maternitat d’Elna’. Montellà substitueix en el càrrec a Martí Roqué, desaparegut el passat mes gener, està acompanyada per l’habitual elenc de prestigioses figures de l’univers literari com Enric Larreula, Andrés Ehrenhaus, Teresa Bosch i Mariona Masferrer. Els 5 integrants del tribunal tindran el difícil encàrrec d’escollir el millor relat entre les 155 obres originals, 15 d’elles de modalitat juvenil. D’entre l’ampli ventall de propostes literàries presentades el jurat haurà de triar el millor cada una de les dues categories (adulta i juvenil), que rebran un premi de 2.000€ i la publicació dels escrits premiats als mitjans valldoreixencs.

L’anterior cita del Premi Literari de Valldoreix 2016 va aconseguir aplegar 42 obres adultes i 8 juvenils de gran qualitat, que van rebre el reconeixement per part del jurat per a les obres de Carles Castell per a la categoria adulta, amb ‘L’aroma del lilà’ i ‘Les llàgrimes dels pobres’, d’Etna Miró a la categoria infantil/juvenil. Tot i així, la convocatòria va estar lluny de l’èxit participatiu d’enguany, que representen les 155 obres genuïnes presentades al XVII Premi Literari de Valldoreix 2018.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat