Cercador per paraules clau
20 novembre 2018

L’EMD de Valldoreix completa la renovació dels autobusos del transport públic de la vila

La incorporació de dos nous vehicles a la flota completa el procés de renovació que es va posar en marxa el febrer de l’any passat. Els dos vehicles estrenats aquest dimarts donen servei a les línies V2, V4.1 i V4.2 i estan desenvolupats expressament per al servei de Valldoreix per l’empresa Indcar.

Els nous microbusos substitueixen els dos vehicles de la flota antiga, estrenada l’any 2007, i que encara estaven pendents de reemplaçar. Amb les recents incorporacions queda renovada la totalitat de la flota de 4 vehicles que conformen el servei de transport urbà a Valldoreix. L’únic vehicle de l’antiga flota que es mantindrà en servei serà el bus destinat a substitucions, quan alguna de les unitats noves estigui fora de servei per avaria o manteniment.

Els dos busos estrenats aquest dimarts són de les mateixes característiques que els que van entrar en servei l’any passat, amb una llargada de 8 metres i mig i 2 metres i 35 centímetres d’ample. Els dos models equipen un motor de 3.000 centímetres cúbics EURO VI de 170cv de baixes emissions, equiparables a un motor de gas. Els vehicles estan creats exclusivament per Indcar per al servei de Valldoreix, operat per l’UTE ValldoreixBus, formada per les empreses Marfina Bus S.A. i Soler i Sauret S.A, prestadores del servei de transport urbà a Valldoreix.

Els busos estan adaptats a la mobilitat característica de Valldoreix, amb carrers estrets i girs dificultosos. L’interior dels nous busos, que tenen una capacitat per a 29 persones -18 d’elles assegudes- es accessible i adaptat per a tot tipus d’usuaris, ja què disposa d’accés ‘low entry’ a les dues portes, així com una rampa desplegable automàticament que permet el fàcil accés a persones en cadira de rodes. Els nous vehicles també incorporen dos parells de seients a l’altura del terra per a viatgers i viatgeres amb dificultats de mobilitat.

La presentació dels autocars ha tingut lloc aquest dimarts a la plaça de l’estació de Valldoreix amb la presència de la presidenta accidental de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada; els vocals de l’EMD Elena Degollada i Bernat Gisbert; el Conseller Delegat de Soler i Sauret, Joan Soler; i representants d’Indcar, i Iveco.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat