Cercador per paraules clau
20 febrer 2024

L’EMD de Valldoreix inverteix 334.000€ en renovar i millorar la claveguera del torrent de Can Badal

Avancen a bon ritme els treballs d’adequació i millora d’un tram de la claveguera de la riera de Can Badal, que actualment discorre pel curs llera, provocant problemàtiques d’afloraments d’aigües residuals que contaminen les aigües del torrent. Les obres consisteixen en la realització de mig quilòmetre de nou col·lector, que substitueix la claveguera existent i que s’està executant el més allunyat possible de la llera. Els treballs, que encaren la seva recta final, també inclouen la reparació d’un tram de 170 metres de col·lector existent i que actualment ja discorre fora de la llera del torrent.

Per tal de millorar la situació actual del col·lector es fa la instal·lació d’un nou tub de polietilè que transcorre en paral·lel a l’existent, de forma que la major part de la nova claveguera queda fora de la llera del torrent. L’actuació, amb un pressupost d’execució de poc menys de 334.000€, s’inicia en dels pous existents aigües amunt del pont del carrer Brollador, des d’on el el traçat del nou col·lector es deriva pel marge del torrent, a banda dreta o esquerra al llarg d’un total de 670 metres. El nou traçat segueix el pendent natural de la canalització fins a recuperar el traçat original, a través d’un pou de registre existent a l’alçada del passeig Font. Al llarg de la traça del nou col·lector es realitzen una sèrie de pous de registre que serveixen per realitzar els canvis d’alineacions i per connectar la nova claveguera a les diverses escomeses de les finques particulars i ramals que connecten al col·lector actual.

La intervenció també inclou la creació d’una escullera, nou tram de camí i una passarel·la de pedres, que connecta el carrer Brollador amb el torrent de Can Badal en el seu pas sota l’Av. Can Monmany. El nou camí tindrà una amplada de 2,70 metres, i es pavimentarà amb barreja de grava i sauló.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

02-04-2024

Eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M: On es vota a Valldoreix?

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

21-03-2024

Arrenca la Programació Continuada de Teatre de Valldoreix 2024 amb ‘Un prometatge’