Cercador per paraules clau
26 març 2021

L’AMB aprova l’adhesió de l’EMD de Valldoreix al Consorci de Parc Natural de Collserola

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix, des d’aquest dimarts 23 de març, s’integra Consorci del Parc Natural de Collserola, després de la ratificació, per part del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la modificació dels estatuts del consorci per a l’adhesió de l’administració valldoreixenca en el màxim òrgan de govern de Parc de Collserola. Amb la incorporació de l’EMD  Consorci del Parc de Collserola l’ens valldoreixenc passarà a tenir vot -fins ara només hi tenia veu- en les decisions que s’adoptin en el marc del consorci.

Aquesta és una vella reivindicació de l’EMD de Valldoreix, que veia com una dificultat no poder intervenir en la presa de decisions sobre una part important del seu territori. Amb l’aprovació de l’adhesió l’EMD tindrà un representant a l’Assemblea General del Consorci del Parc de Collserola, juntament amb la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments dels 9 municipis que, com Valldoreix, tenen una porció del seu terme municipal dins del Parc i que són: Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès. Ara tots els ens consorciats hauran d’adoptar acords de ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci en els seus plenaris.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és una entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local que té per objectiu la gestió i desenvolupament del Pla Especial d’Ordenació i de Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola. El consorci exerceix les competències de gestió, de caràcter general o local, que corresponen als ens consorciats respecte al Parc Natural.

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat