Cercador per paraules clau
12 novembre 2021

L’EMD de Valldoreix presenta un pressupost de 9,9 milions d’euros per a l’any 2022

L’EMD de Valldoreix  ha celebrat aquest dijous 11 de novembre l’Audiència Pública de Pressupost on ha presentat els comptes per a l’any 2022. Les xifres pel proper any estan marcades per la contenció, fruït de la reducció d’ingressos (xifrades per l’EMD en uns 800.000€) motivada per la previsió de la caiguda d’ingressos, derivada de la sentència sobre les plusvàlues que ha obligat a canviar el sistema de càlcul l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU). Per aquest motiu el pressupost valldoreixenc es redueix en 185.000€ respecte als comptes de l’any passat i no arriba, per poc, als 10 milions d’euros (9.887.503,85€) Amb tot, la titular de l’àrea econòmica de l’EMD s’ha mostrat convençuda que la capacitat inversora de la corporació valldoreixenca no es veurà afectada per aquesta minva del pressupost, atès que es compta amb prop de 4 milions de romanent de tresoreria desbloquejat.

Pel que fa al capítol d’inversions, el pressupost el preveu una despesa de 47.916 euros, ‘poc diners’ en paraules de la vocal d’Economia de l’EMD, Elena Degollada, però que només responen a inversions reals ja compromeses, com les destinades manteniment informàtic, l’escola Ferran Clua, l’Escola Bressol i la Nau de Cultura. La previsió de l’executiu valldoreixenc és anar incorporant els recursos per a inversió a mida que es vagin concretant els projectes, atès que es disposa de marge de maniobra amb el fons de contingència i el romanent de tresoreria desbloquejat. Amb tot, Degollada no ha volgut avançar quines són les inversions que s’afrontaran el proper any, a l’espera de la celebració d’una propera reunió amb l’oposició on s’acordaran quines són les prioritats en matèria d’inversions per al proper any.

El primer pas per a l’aprovació dels comptes presentats ahir per Elena Degollada serà el 2 de desembre, quan el govern proposarà la seva aprovació inicial en una sessió extraordinària de la Junta de Veïns.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix

07-05-2024

El CAP de Valldoreix acull una prova pilot per implantar la prescripció social

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril