Cercador per paraules clau
09 desembre 2020

Valldoreix eliminarà l’eruga processionària dels pins i els cedres dels equipaments i espais municipals de la vila

Valldoreix combatrà l’eruga de la processionària del pi per mantenir els pins i cedres de Valldoreix lliures d’aquesta plaga, que malmet les poblacions de pins i debilitant-los exposant-los a l’atac d’insectes perforadors. La processionària també implica un alt perill per a les persones i els animals, ja que son molt perilloses pels greus problemes urticants que provoquen. És per aquests motius que els propers 14 i 21 de desembre, està previst realitzar tractaments fitosanitaris pel control de la processionària del pi, a tots els pins i cedres ubicats en els següents recintes o espais municipals: CEIP Jaume Ferran i Clua, parvulari, aparcament Casa de la Vila, pineda del CAP de Valldoreix, plaça del Casal de Cultura (21 desembre) i centre d’acollida d’animals del Cau Amic (14 de desembre).

El tractament fitosanitari el realitzarà l’empresa Fitonatur en horari nocturn, a partir de les 23h per evitar les hores de més afluència de persones, i s’aplicarà amb l’ajuda d’una pistola nebulitzadora i d’un canó polvoritzador de gran abast, amb els quals es ruixaran les capçades dels arbres per matar les erugues i així evitar que continuïn amb el seu cicle de vida. El tractament es farà seguint d’acord amb la legislació vigent, reguladora del marc d’actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris, i seguint tots els protocols de seguretat per a les persones, els animals de companyia i les espècies salvatges.

Mentre s’estiguin duent a terme aquests tractaments fitosanitaris, es recomana a tots el veïns i veïnes de les zones afectades o properes que mantinguin les portes i les finestres de les seves llars tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics al jardí o als balcons. Es recomana també a les persones propietàries de jardins o terrenys amb presència de pins o cedres, que mantinguin les seves finques en un adequat estat fitosanitari, per prevenir l’aparició de les erugues i, per tant, problemes d’al·lèrgia al conjunt del veïnat.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

30-03-2023

Valldoreix presumeix de teixit esportiu a la 1a edició de la Gala de l’Esport

28-03-2023

L’equip de govern de Valldoreix fa balanç del mandat 2019-2023

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat