Cercador per paraules clau
18 octubre 2021

L’EMD i FGC inauguren a l’estació de Valldoreix el primer aparcament de bicicletes ‘Bicitancat’ de Catalunya

L’aparcament segur per a bicicletes i patinets és el primer d’aquestes característiques que s’instal·la a Catalunya i servirà com a banc de proves dels 10 ‘Bicitancats’ que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà en les properes setmanes a la línia del Vallès (3) i a la línia Llobregat-Anoia (7). Amb l’arribada del nou aparcament de bicicletes a Valldoreix, tant l’Entitat Municipal com FGC aconsegueixen avançar en els seus objectius comuns de lluita contra el canvi climàtic, de manteniment de la bona qualitat de l’aire que es respira a Valldoreix i de foment de la mobilitat sostenible, combinant l’ús de la bicicleta i del transport ferroviari.

El nou ‘Bicitancat’ de l’estació de Valldoreix està obert els 365 dies de l’any i 24h al dia i té una capacitat actual màxima per a 28 bicicletes i 5 patinets, tot i que en en funció de la demanda es podran ampliar les places per donar resposta a les necessitats dels usuaris. El cost de l’aparcament inaugurat aquest matí és gratuït, tant pel que fa a l’abonament com durant les primeres 24h d’ús consecutiu i només en cas d’excedir aquest interval temporal l’usuari haurà d’abonar 0,30€/hora.

Per donar-se d’alta els usuaris hauran de descarregar-se l’app gratuïta ‘PVerde’, registrar-se amb les seves dades personals i les de la seva bicicleta. Per estacionar o recollir la bicicleta l’usuari haurà d’introduir el seu codi a l’app o al teclat de la porta i aquesta s’obrirà automàticament. A partir d’aquest moment l’usuari tindrà 5 minuts per estacionar o recollir la bicicleta i haurà de tornar a introduir el seu codi per tancar de nou la porta un cop fora.

El president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig s’ha referit al nou equipament deixant clar que ‘per Valldoreix és un orgull i un honor ser els primers en poder gaudir d’aquest aparcament, que permet als veïns de la vila aparcar les seves bicicletes amb seguretat i comoditat. Donen ganes d’anar amb bicicleta’. Pel que fa a la presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha mostrat el seu agraïment a l’administració valldoreixenca per la seva predisposició, que ha fet possible l’arribada d’aquest primer ‘Bicitancat’ a l’estació de Valldoreix.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal