Cercador per paraules clau
18 març 2021

L’EMD pacifica la mobilitat de l’Av. del Baixador per reduir el trànsit i la velocitat de pas

L’EMD de Valldoreix ha posat fil a l’agulla a les reivindicacions per regular el trànsit a l’avinguda del Baixador, mentre no comencin les obres d’urbanització de la via. Les mesures, aprovades a la Junta de Veïns del passat juliol a proposta del grup del PSC, volen ser una resposta temporal a les molèsties expressades pel veïnat del carrer, que són qui ha de patir les situacions molestes pel mal estat de la via i l’incivisme d’alguns conductors. És per aquest motiu que l’administració valldoreixenca ha dissenyat un pla de pacificació fruït del compromís assolit amb els veïns de la zona, que implicarà la implantació immediata de mesures correctores que han d’ajudar a treure vehicles del carrer i obligaran a disminuir la velocitat de pas.

En primer lloc l’EMD ha previst la instal·lació de barreres de formigó del tipus ‘New Jersey’ a totes les cantonades, amb l’objectiu d’estrènyer el carrer per aconseguir una disminució de la velocitat. En total es col·locaran 24 obstacles distribuïts a les cruïlles de l’Av. del Baixador amb els carrers Ramon Escayola, Pg. Roser, C/ Llesamí, Rbla. del Jardí, Pg. Camèlies, Pg. Orquídia, C/ Sant Sebastià, C/ Pamplona, C/ Ocells i C/ del Pla. En segon lloc es durà a terme una implantació de canvi de direccions segmentada per trams, tal com contempla el projecte d’urbanització de la via i que es va consensuar durant el procés de participació ciutadana. Aquesta modificació de les direccions evitarà la continuïtat del sentit de la circulació, fent que l’avinguda del Baixador no sigui una ruta ràpida de sortida. La mesura servirà per expulsar els cotxes que no són del barri, millorar el trànsit a l’Av del Baixador i facilitar l’accés als carrers adjacents. La modificació dels sentits de circulació també servirà com a prova pilot de la mobilitat de la zona, així com per copsar si el projecte és encertat o si cal buscar noves solucions. Per últim, des de l’EMD també s’ha previst la implantació de senyalització vertical, recordant limitació de circular a més de 30km/h.

La voluntat de l’EMD de Valldoreix amb la implantació d’aquest pla de pacificació de la mobilitat a l’avinguda del Baixador és que amb aquesta actuació els veïns puguin tenir una millor qualitat de vida en un entorn més amable, mentre esperen l’execució del projecte d’urbanització de la via.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat