Cercador per paraules clau
18 febrer 2019

L’equip UBUNTU de l’Arnau Cadell es classifica per a la final estatal del concurs First Lego League

Els set alumnes de l’Institut Arnau Cadell de Valldoreix, amb el seu projecte ‘Ifasitela’, han aconseguit fer-se, per segon any consecutiu, amb el primer premi del torneig disputat a l’Escola Universitaria Salesiana de Sarrià (EUSS). Ara els estudiants viatjaran a Tenerife per disputar la final estatal, que es disputarà el 23 i 24 de març.

Marc Expósito, Nora Garrell, Víctor Ferrer, Anna Expósito, Oriol Pros, Núria Ferrer i Lucas Holleboom són els set alumnes de l’extraescolar de robòtica de l’Arnau Cadell que aquest cap de setmana s’han coronat com a guanyadors de la final classificatòria del torneig First Lego League celebrada a Barcelona. Els estudiants es van endur el primer lloc amb el seu treball ‘Ifasitela’, que està centrat en la millora de l’estat d’ànim dels viatgers de llargs itineraris espacials a través de codis de llum, color, sons, imatges i el manteniment del cicle circadià. La iniciativa planteja la instal·lació a les naus d’una cambra equipada amb un sistema operatiu adaptable, capaç de millorar l’estat anímic dels viatgers a través de l’estimulació dels sentits visuals i auditius de la tripulació.

Els jutges del torneig van valorar l’excel·lent recerca feta per l’equip, el contrast de les seves idees amb professionals experts, el valor afegit de la solució proposada i l’anàlisi exhaustiva feta per a arribar a aquesta solució. A més, la presentació davant el jurat estava acompanyada d’una maqueta que va permetre una millor explicació de tota la proposta. Els Ubuntu van cimentar la seva classificació en una gran actuació en el joc del robot, que els va reportar el Premi al Comportament del Robot, i la gran posada en escena de la presentació del projecte.

El proper repte de l’equip és la final a nivell estatal de Tenerife, on intentaran alçar-se amb el primer premi davant de més de 50 equips classificats entre els més de 1.900 que van prendre part dels tornejos classificatoris.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix

07-05-2024

El CAP de Valldoreix acull una prova pilot per implantar la prescripció social

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril