Cercador per paraules clau
26 gener 2018

L’equip UBUNTU de l’Arnau Cadell es presenta per segon any consecutiu al concurs First Lego League

L’equip, que està format per 7 alumnes de l’institut de Valldoreix, es presenta al concurs amb un projecte de depuració natural d’aigües grises en origen amb el que esperen aconseguir seduir el jurat del certamen científic mundial, promogut per l’empresa de joguines tecnològiques Lego. La proposta dels estudiants del centre valldoreixenc consisteix amb un sistema autosuficient i en origen d’aigües grises a través de sistemes de filtres naturals que són reutilitzades per abastir les cisternes dels inodors i d’aquesta manera evitar malbaratar l’aigua de boca. Amb aquest sistema els alumnes proposen una nova manera més sostenible de gestionar els recursos hídrics en comunitats de veïns, prioritzant la seva reutilització, preservant les reserves i reduïnt la factura mensual de l’aigua.

Va ser amb aquestes premises que ahir a la tarda els membres de l’equip UBUNTU van voler presentar el seu projecte al públic de Valldoreix, per fer-los partíceps del seu treball d’investigació i a mode de preparació per a la presentació pública que hauran de fer el proper 18 de febrer davant del jurat del concurs First Lego League. A banda dels detalls de la seva proposta també van explicar als assistents que, en el marc del concurs, igualment han de construir un robot amb peces de Lego, amb el qual competiran amb altres equips per fer-se un lloc a la final nacional del certamen. Les proves classificatòries comarcals se celebraran a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià.

En l’anterior edició alguns dels membres de l’equip, la resta són integrants nous, van aconseguir el guardó Princesa de Girona a l’emprenedoria per la seva proposta d’inoculació d’arbres de Collserola amb tòfones per atraure els porcs senglars i evitar que aquests surtin del bosc i vagin a zones habitades del municipi.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

20-02-2024

L’EMD de Valldoreix inverteix 334.000€ en renovar i millorar la claveguera del torrent de Can Badal

19-02-2024

Els delictes es redueixen en un 11,3% a Valldoreix durant el 2023

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer

08-02-2024

La valldoreixenca Carmina Puig guardonada amb el XII Premio Estatal del Trabajo Social