Cercador per paraules clau
19 novembre 2021

Les mocions capitalitzen el debat durant la Junta de Veïns de novembre de l’EMD de Valldoreix

Un total de set mocions, dues incorporades en començar el ple per tràmit d’urgència, es van debatre en la sessió d’ahir, dijous 18 de novembre, al Ple de la Junta de Veïns Ordinària de l’EMD de Valldoreix. Abans, però, el president, Josep Puig va prendre la paraula per fer una declaració per condemnar l’atac patit per un tècnic de la casa, a qui li van llençar pintura a la façana del seu domicili. Les paraules de Puig també van servir per censurar la crítica desmesurada i insultant, feta per una associació veïnal a través d’un article d’opinió a la premsa, de les actuacions dels serveis tècnics de l’EMD i que posava en dubte la gestió d’alguns projectes i obres que s’estan executant actualment a Valldoreix.

Les mocions ordinàries

Un cop resolt el tràmit de la votació de la incorporació de les dues mocions d’urgència, es va encetar el debat de les propostes dels grups polítics amb l’aprovació de la moció de la CUP-PC per per instar al govern de l’estat a proposar un nou mètode de càlcul de les plusvàlues i a activar un fons compensatori per a la pèrdua d’ingressos municipals. La proposta va prosperar amb el suport de l’equip de govern i dels dos vocals d’ERC-MES, mentre que el PSC-PC es va abstenir i Ciutadans hi va votar en contra.

La vocal del PSC-PC es va abstenir de nou a l’hora de votar la moció de Ciutadans per a la instal·lació de parcs esportius de calistènia a Valldoreix, fet, però, que no va impedir la seva aprovació, ja que la proposta taronja va rebre el vot majoritari de la resta de forces polítiques del plenari valldoreixenc.  No va obtenir tant suport la següent moció de Ciutadans per per sol·licitar a l’Ajuntament de Sant Cugat la modificació de les seves ordenances fiscals i perquè es convoqui a l’EMD per consensuar les ordenances que afectin als veïns de Valldoreix. Amb tot, la proposta va tirar endavant amb el vot favorable de l’equip de govern.

Amb l’acord unànime de les forces polítiques amb representació al Plenari de Valldoreix es van aprovar les mocions d’ERC-MES de reconeixement i suport públic del dol perinatal, gestacional i neonatal i per a la creació d’un espai físic al cementeri municipal a disposició de les persones que hagin patit aquesta pèrdua, i la del PSC-CP per instar les companyies prestadores de serveis elèctrics i de telecomunicacions a retirar el cablejat aeri obsolet i a soterrar el cablejat actiu.

Les mocions d’urgència

També per unanimitat, però amb una posada en escena menys amable i cordial, es va aprovar la moció signada per l’oposició en bloc per forçar l’equip de govern de Valldoreix a suspendre els acords aprovats el juliol i el setembre, de modificació de la plantilla de personal i d’assignació d’un complement de destí, així com per reclamar al govern que demani un informe preceptiu a la Diputació de Barcelona que dirimeixi sobre la correcció de l’assignació del complement salarial.

Per acabar, el debat es va centrar en la conveniència de modificar l’amplada de la calçada del projecte d’obres de reurbanització de la zona comercial de la Rbla. Mn. J. Verdaguer, perquè passi dels 5,60 metres actuals a 6 metres. La proposta presentada pel grup republicà argumentava que l’ample actual no és suficient per acollir el pas al mateix temps de dos vehicles de grans dimensions. Per contra, des del govern es defensava que, tot i ser estret, les indicacions dels tècnics, en matèria de mobilitat lenta, recomanen un menor estret de via per tal de reduir la velocitat de pas dels vehicles i incrementar la seguretat. Al final els arguments del govern van convèncer els grups del PSC-CP i Ciutadans, que van sumar les seves abstencions al vot contrari del govern per fer decaure la moció i mantenir el projecte tal com està.

A partir d’aquí, la iniciativa la va portar la vocal d’Economia, Elena Degollada, que va anar donant compte al ple sobre els decrets de presidència, decrets de contractació i els informes d’execució del pressupost i de compliment de pagaments del tercer trimestre. Per acabar va prendre la paraula el president, que va informar el ple sobre l’estat de les resolucions judicials en relació als contenciosos amb el Complex Esportiu.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer