Cercador per paraules clau
01 octubre 2020

L’Estat suspèn els objectius de dèficit pel 2020 i 2021 i l’EMD podrà gastar els romanents acumulats

En el darrer ple, celebrat el passat dijous 24 de setembre, la totalitat dels grups polítics del plenari valldoreixenc es van posar d’acord per aprovar una moció institucional per reclamar al govern de l’estat la modificació la regla de la despesa. Amb aquesta iniciativa la voluntat de l’EMD és poder disposar del superàvit del 2019 i dels romanents acumulats, per tal de finançar mesures de reactivació econòmica entre les empreses i els comerços de la vila.

Pocs dies després, concretament ahir, el govern central va anunciar la suspensió extraordinària de la regla de la despesa i dels objectius de dèficit al conjunt de les administracions pels anys 2020 i 2021, tal com es reclamava, entre d’altres administracions, des de l’EMD de Valldoreix. Amb l’aprovació d’aquestes mesures es dona més marge a les administracions locals per fer front a les despeses econòmiques i socials derivades de la crisi de la Covid-19.

A falta de saber com es concretarà la mesura fiscal anunciada per la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, l’EMD-Valldoreix ja està treballant per calcular dels recursos de què podrà disposar i concretar a quines polítiques de recuperació de l’activitat econòmica i d’ajuda a les persones més vulnerables es destinaran els romanents acumulats.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals