Cercador per paraules clau
28 juliol 2020

L’incivisme dispara un 88% els abocaments de voluminosos als carrers de Valldoreix durant el confinament, tot i la prohibició

Durant el confinament els serveis de neteja del municipi han hagut de recollir 66 tones de voluminosos -569 tones en el que portem de 2020- i des de l’Ajuntament i l’EMD-Valldoreix fan una crida per aturar les actituds incíviques i a complir els horaris de recollida. A Valldoreix s’ha incrementat un 88% la recollida de voluminosos durant el mes de maig i un 163% els quilos de fracció vegetal respecte al gener.

L’àmbit de Qualitat Urbana de l’Ajuntament alerta d’un augment de l’incivisme pel que fa a l’abocament de residus i voluminosos al carrer fora dels horaris establerts. Aquesta tendència és general al municipi i s’ha notat especialment durant l’estat d’alarma quan, tot i la suspensió de la recollida de voluminosos, els serveis municipals han hagut de recollir i gestionar més de 66 tones de mobles i trastos vells abocats als carrers de la ciutat. Maig ha estat un mes especialment conflictiu pel que fa a aquest tipus de conductes. Si tradicionalment el mes de gener, després del dia de Reis, les quantitats recollides són superiors a les de la resta de l’any, enguany el mes de maig ha superat totes les expectatives. S’ha recollit al municipi un 16,01% més que al gener (19.620 kg):

Valldoreix ha estat una de les zones que ha experimentat una major incidència, amb un augment respecte al mes de gener del 88%, amb 13.700 kg més recollits. La problemàtica dels voluminosos s’ha vist incrementada a la vila per la gran quantitat d’abocaments de residus a la via pública que s’han registrat durant el confinament. Aquestes actituds mancades de civisme han obligat a la Brigada d’Obres i Serveis de Valldoreix a multiplicar-se per poder fer les tasques de recollida, fet que ha incrementat la càrrega de treball del servei.

Recollida de poda. En referència a la recollida de fracció vegetal llenyosa, els serveis de neteja han recollit un 81 % més del que es recollia abans del confinament i Valldoreix torna a encapçalar el rànquing amb el 47% del total de les més de 667 tones recollides des de principis d’any. Cal remarcar que, aquest mes de maig, el comportament en els diferents districtes i l’EMD és totalment diferent. Mentre que al nucli la recollida ha disminuït un 50% respecte al gener, a la Floresta i Les Planes ha augmentat un 81%, a Mira-sol un 126%, i a Valldoreix un 163%.

Crida a la col·laboració ciutadana. Des de l’Ajuntament i l’EMD de Valldoreix s’estan posant tots els mitjans necessaris per fer front a aquest increment tan significatiu. S’han augmentat els equips i la dedicació dels mateixos per a poder donar un bon servei i evitar les molèsties que provoquen als ciutadans i ciutadanes de la ciutat. En aquest sentit, tant l’Ajuntament com l’EMD fan una crida a la col·laboració ciutadana per evitar aquests abocaments que embruten els carrers i que dificulten la mobilitat dels veïns i veïnes del municipi.

Per això recorden que hi ha un dispositiu dissenyat perquè cada persona que desitgi desprendre’s d’un objecte voluminós el pot deixar al carrer, el dia assignat a cada barri. Només cal recordar el dia i dipositar el voluminós, a partir de les 20h, al costat d’un contenidor o a les cantonades en el cas de Valldoreix:

També recordar que, a banda d’aquest servei de recollida al carrer, els objectes voluminosos es poden continuar portant a les dues deixalleries municipals (l’Ambiteca -antic Punt Verd del Centre- i el Punt Verd de Can Calopa). En cas de necessitat a les persones molt grans o amb mobilitat reduïda, que no poden baixar els voluminosos al carrer, l’Ajuntament els ofereix un servei de recollida a domicili. Per sol·licitar-ho cal trucar al telèfon gratuït 900 103 146.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix