Cercador per paraules clau
17 abril 2023

Maria Carme Planells guanya el 19è Premi Literari de Valldoreix denunciant la discriminació dels xuetes mallorquins

La història dels jueus conversos a Mallorca, els xuetes, i la seva discriminació a les illes balears, és l’argument principal de l’obra ‘Les mans de n’Elisabet’ amb que l’escriptora eivissenca Maria Carme Planells ha guanyat la 19a edició del Premi Literari de Valldoreix. L’escriptora balear s’ha imposat en un certamen que ha tingut una participació rècord en la present edició, amb un total de 100 obres originals d’escriptores i escriptors d’arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana. Maria Carme Planells va rebre el premi de mans del jurat, format pels escriptors i escriptores Enric Larreula, Mariona Masferrer, Teresa Bosch i Andrés Ehrenhaus, que també van voler reconèixer el treball de Manuel Roig Abad -guanyador de l’edició 2012 del premi- que amb ‘Tempesta de primavera’ ha rebut un accèssit del jurat. El Premi Literai de Valldoreix està dotat amb 2.000€.

Pel que fa a la categoria juvenil del premi, l’edició d’enguany ha quedat desert per la manca de qualitat suficient de les obres presentades a concurs. El jurat ha volgut posar de manifest que cal repensar com atraure i motivar els autors i autores joves, perquè presentin els seus escrits a la propera edició del Premi Literari de Valldoreix.

Durant l’acte de lliurament del guardó, celebrat el divendres 14 d’abril a la Sala de Plens de la Casa de la Vila, l’escriptora balear va aprofitar el seu discurs per fer una encesa denúncia de la discriminació dels jueus conversos i els seus descendents a Mallorca, per reivindicar la diversitat i per condemnar l’estigmatització de persones i col·lectius per motius religiosos, polítics, de pensament, etc.

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals