Cercador per paraules clau
17 abril 2023

Maria Carme Planells guanya el 19è Premi Literari de Valldoreix denunciant la discriminació dels xuetes mallorquins

La història dels jueus conversos a Mallorca, els xuetes, i la seva discriminació a les illes balears, és l’argument principal de l’obra ‘Les mans de n’Elisabet’ amb que l’escriptora eivissenca Maria Carme Planells ha guanyat la 19a edició del Premi Literari de Valldoreix. L’escriptora balear s’ha imposat en un certamen que ha tingut una participació rècord en la present edició, amb un total de 100 obres originals d’escriptores i escriptors d’arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana. Maria Carme Planells va rebre el premi de mans del jurat, format pels escriptors i escriptores Enric Larreula, Mariona Masferrer, Teresa Bosch i Andrés Ehrenhaus, que també van voler reconèixer el treball de Manuel Roig Abad -guanyador de l’edició 2012 del premi- que amb ‘Tempesta de primavera’ ha rebut un accèssit del jurat. El Premi Literai de Valldoreix està dotat amb 2.000€.

Pel que fa a la categoria juvenil del premi, l’edició d’enguany ha quedat desert per la manca de qualitat suficient de les obres presentades a concurs. El jurat ha volgut posar de manifest que cal repensar com atraure i motivar els autors i autores joves, perquè presentin els seus escrits a la propera edició del Premi Literari de Valldoreix.

Durant l’acte de lliurament del guardó, celebrat el divendres 14 d’abril a la Sala de Plens de la Casa de la Vila, l’escriptora balear va aprofitar el seu discurs per fer una encesa denúncia de la discriminació dels jueus conversos i els seus descendents a Mallorca, per reivindicar la diversitat i per condemnar l’estigmatització de persones i col·lectius per motius religiosos, polítics, de pensament, etc.

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

30-05-2023

L’EMD treu a concurs 27 parades noves i vacants del Mercat dels Dissabtes a Valldoreix

29-05-2023

Juanjo Cortés guanya les eleccions municipals i el 17 de juny serà el nou president de l’EMD de Valldoreix

19-05-2023

Ple de maig: minut de silenci per Josep M. Gavín, nova aprovació del projecte del Baixador i comiat del mandat

15-05-2023

Nikolás Sánchez es corona com el 17è campió del Torneig Vila de Valldoreix de tenis