Cercador per paraules clau
17 octubre 2022

Miquel Andrino, Ernest Altés i Alba Peligero; guardonats a la 3a Biennal d’Escultura ‘Valldoreix dels Somnis’

La 3a edició de la Biennal d’Escultura ‘Valldoreix dels Somnis’, organitzada conjuntament per Amicart i l’EMD de Valldoreix, ha obert portes -metafòricament parlant- aquest cap de setmana al Parc de Sant Cebrià. La mostra artística aplegarà durant un mes una quinzena d’escultures d’artistes de referència i joves valors, del panorama nacional i internacional.

L’acte, que va estar presidit pel president Josep Puig, va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat; Andreu Felip; la tinenta d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Esther Madrona; els vocals de l’EMD Susana Herrada, Bernat Gisbert, Lluïsa Muñoz, Jaume Sanmartí, Susanna Casta i Ferran Margineda; i els membres del jurat del certamen artístic.

La inauguració va servir per fer la presentació de les 14 obres seleccionades pel jurat -d’entre les prop d’una quarantena presentades- i també per fer l’anunci públic de les tres peces guanyadores. Els guardons se’ls van endur ‘Dinamisme en l’Espai’ de Miquel Andrino amb el Premi a la Singularitat, mentre ‘ADN Volcànic’ d’Ernest Altés es va adjudicar el Premi al Missatge, tots dos dotats amb un premi econòmic de 5.000 euros. També va resultar premiada l’obra ‘S’aprofita’ d’Alba Peligero, a qui el jurat va reconèixer com la millor artista emergent, i que rebrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros. La Biennal finalitzarà el 15 de desembre, data en la qual es farà l’acte de lliurament dels guardons als premiats, així com el reconeixement a la totalitat d’artistes participants i les entitats col·laboradores.

Les tres obres guanyadores de la 3a Biennal d’Escultura passaran a engrandir el patrimoni artístic de la vila i se sumaran al recorregut escultòric de Valldoreix, que ja compta amb 13 peces d’anteriors edicions i que estan repartides per diferents emplaçaments de la geografia valldoreixenca.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

31-01-2023

L’EMD i Catalònia Creactiva renoven per 4 anys l’acord per a la integració de persones en risc d’exclusió

27-01-2023

Dret a vot i suport a la vaga de metges i mestres per iniciar l’any polític al Ple de l’EMD

25-01-2023

‘La flor de l’autopista’ enceta l’edició 2023 de la Programació Continuada de Teatre de Valldoreix

16-01-2023

Valldoreix inicia la campanya anual de control de la processionària a equipaments i espais públics de la vila