Cercador per paraules clau
17 juny 2022

Ple de juny; Valldoreix vila antifeixista i oposició als percentatges lingüístics a l’escola catalana

La sessió de la Junta de Veïns també es va mostrar favorable a aprovar per ple les aportacions tècniques dels veïns al projecte d’urbanització del Baixador i a la tramitació urgent de les llicències d’obra a la zona, així com a defensar la institució dels jutjats de pau i instar el govern de l’estat a modificar la Llei que pretén suprimir-los.

Tot just començat el plenari va prendre la paraula el vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, per proposar als seus companys d’hemicicle l’aprovació d’una moció per segellar a Valldoreix un pacte antifeixista que faci possible prevenir i actuar en la identificació dels individus que exhibeixin simbologia feixista o preconstitucional a l’espai públic o que facin activitats o propaganda d’activitats que incitin a la discriminació racial, ètica, cultural, de gènere o ideològica. Tots els grups amb representació al ple hi van donar suport, excepte el vocal de Ciutadans.

No va tenir tant de quòrum la següent proposta cupaire per donar suport a la comunitat educativa i a les seves reivindicacions sindicals, que no va prosperar per l’oposició d’ERC-MES i Ciutadans i l’abstenció de l’equip de govern. En canvi, sí va rebre llum verda de la junta veïnal la moció de Junts per Valldoreix per donar suport a la institució dels jutjats de pau i, al mateix temps, instar al govern de l’estat a modificar la Llei que pretén suprimir-los i a què es mantinguin les seves funcions. L’únic vot contrari va ser el de la vocal del PSC-CP, Susana Casta.

Per unanimitat es va aprovar la moció del PSC-CP demanant que el ple valldoreixenc aprovi les aportacions tècniques fetes pels veïns al projecte d’urbanització de l’Av. del Baixador i per tal que es faci la tramitació urgent de les llicències d’obra demanades a la zona. 

Per acabar, i per àmplia majoria, va prosperar la proposta d’ERC-MES per a la defensa del català a l’escola i en contra de la imposició de percentatges lingüístics als centres educatius de Catalunya. L’únic vot contrari va arribar de la bancada de Ciutadans.

Finalitzat el temps dedicat a les mocions es va procedir a aprovar, per majoria en tots dos casos, la designació del tècnic d’Esports i Educació de l’EMD com a responsable dels contractes de gestió dels serveis públics del Complex Esportiu de Valldoreix i de l’Escola de Música, com a encarregat de fer el seguiment i l’execució d’ambdues concessions. D’igual manera es va tirar endavant la pròrroga de la gestió del servei de bar-restaurant de la Casa de la Vila de Valldoreix amb l’empresa Montt de Valldoreix, S.L, pel termini d´un any. La pròrroga s’iniciarà el proper 28 de juliol i finalitzarà el 27 de juliol del 2023.

També es van acordar, per una banda, l’adhesió de l’EMD de Valldoreix a l’acord marc de subministrament de sistemes de videoactas, equips de gravació i transmissió d’actes i el seu manteniment, pels pròxims 4 anys i, per l’altra, el conveni entre l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l’EMD, per a la col·laboració en l’execució del programa Treball i Formació 2022, subvencionat pel SOC.

Fins al final del ple es va procedir a donar compte dels decrets de presidència i contractació i es va explicar l’acció de govern.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer