Cercador per paraules clau
19 maig 2023

Ple de maig: minut de silenci per Josep M. Gavín, nova aprovació del projecte del Baixador i comiat del mandat

El consistori de Valldoreix es va reunir ahir en la darrera Sessió Plenària Ordinària de l’actual mandat, que finalitzarà amb la contesa electoral del proper dia 28. La pròxima sessió ordinària de la Junta de Veïns de l’EMD serà la de constitució del nou consistori, sorgit de les eleccions municipals, i que se celebrarà el 17 de juny. Per aquest motiu la junta d’ahir va servir perquè el president i els vocals actuals es poguessin acomiadar de la ciutadania i fer balanç dels 4 anys d’activitat política.

Els comiats, però, no van arribar fins al final de la sessió. Abans es va procedir normalment amb l’ordre del dia del plenari, que va estar precedit per un sentit i respectuós minut de silenci en memòria de l’arxiver i veí de Valldoreix Josep Maria Gavín, que el passat mes d’abril va morir a l’edat de 92 anys. Gavín era el creador de l’Arxiu Gavín, l’arxiu personal més gran d’Europa de la seva especialitat i Creu de Sant Jordi l’any 1984. Enllestit l’homenatge pòstum, el ple va procedir a aprovar la 6a modificació pressupostària de l’any de l’EMD per un valor proper als 314.000€, que serveix per dotar i suplementar partides com: els consums de l’Escola Bressol, el Casal d’Avis i el Complex Esportiu (167.000€); els contractes de serveis generals (50.000€); projectes de climatització (35.000€); subvenció Casal d’Avis per a la instal·lació de nou parquet (5.212€); entre d’altres. La proposta va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions de l’oposició.

El mateix resultat, amb els únics vots favorables del govern i l’abstenció de l’oposició en bloc va servir per aprovar un nou projecte d’urbanització de l’avinguda del Baixador, on s’inclouen les alineacions d’algunes de les parcel·les del vial, que queden pendents de la modificació puntual del PGM que està redactant l’Ajuntament de Sant Cugat i que ha de definir l’amplada del
vial, per tal de reduir al màxim o inclús eliminar les citades afectacions. Per poder donar llum verda al nou projecte urbanitzatiu el plenari valldoreixenc va haver de procedir -amb els vots favorables de l’equip de govern i del vocal de Ciutadans i l’abstenció del PSC-CP, CUP-PC i ERC-MES- al desistiment de l’aprovació inicial de l’anterior projecte d’urbanització del Baixador, aprovat el passat mes de desembre i que no incloïa l’annex referent a les afectacions per alineacions. 

El punt final a la sessió el van posar el president i els vocals de la corporació valldoreixenca, que van voler acomiadar el mandat adreçant-se als seus companys i a la ciutadania. Especialment sentit va ser el comiat del president Josep Puig que ahir presidia el seu darrer plenari i després de 12 anys com a president de l’EMD de Valldoreix, ja que no es presentarà a la reelecció. Durant el seu parlament Puig va defensar la seva tasca al capdavant de l’entitat, argumentant que sempre ha treballat en benefici de la ciutadania de Valldoreix i va voler tenir un record per la vocal Elena Degollada, que va morir l’abril de 2022. Igualment, la resta de vocals van tenir un record per la figura de Degollada, van agrair haver pogut treballar pels veïns i veïnes de Valldoreix durant aquest mandat i es van desitjar sort mútua pel futur.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-11-2023

Llum verda definitiva a la urbanització de l’Av. del Baixador, al Ple de novembre

27-10-2023

Ple d’octubre; informe de la Síndica, fre a les ordenances fiscals 2024 i crida a aturar la guerra entre Israel i Palestina

29-09-2023

Ple de setembre; presa de possessió del nou vocal de Junts i ajornament de l’aprovació del projecte del Baixador

14-07-2023

El Ple de juliol de l’EMD; comiat de la vocal Susana Herrada i aprovació de les festes locals