Cercador per paraules clau
13 octubre 2017

Prop de 200 persones s’apleguen a l’ermita de la Salut per celebrar un aplec marcat pel pont del Pilar

La coincidència amb el pont del 12 d’octubre ha propiciat una davallada d’assistents respecte a anteriors edicions de l’Aplec. És per aquest motiu que des de l’EMD-Valldoreix es planteja la possibilitat d’un canvi de data en la celebració d’una festa amb gairebé 80 anys d’història.

L’actual data també provoca problemes per la prohibició de la Generalitat de fer foc al bosc dins el període d’alt risc d’incendis, que s’allarga fins el 15 d’octubre. La prohibició fa difícil la celebració del tradicional concurs de paelles, un dels principals reclams de la festivitat. És per aquests motius que des de la vocalia de Cultura el seu màxim responsable, Joaquim Castelló ha obert la porta a un canvi de data de l’Aplec de la Salut com una proposta que està sobre la taula del govern de l’EMD de Valldoreix per afavorir la recuperació de la participació i propiciar un canvi en el format de la festa.

Pel que fa a l’aplec d’ahir, l’esplanada de l’Ermita va iniciar la jornada amb les activitats intantils i la tradicional missa. La ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Tarrassa i el recital de música de la Coral Harmonia i la coral jove van ser les propostes protagonistes d’una diada que va acabar amb un dinar popular de carmanyola, que va substituir el tradicional concurs de paelles.

Les restriccions de pas de vehicles i de fer foc dins dels límits del Parc de Collserola i el pont del 12 d’octubre obliguen a plantejar un canvi de data que pretén afavorir una organització que torni a aplegar la màxima participació. D’aquesta manera, des de les entitats organitzatives i l’EMD ja s’està treballant per a que l’Aplec de la Salut 2018 torni a ser multitudinari.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals