Cercador per paraules clau
10 octubre 2022

Tot a punt per l’inici de les obres del carril per a ciclistes i vianants entre Valldoreix i La Floresta

La carretera de Vallvidrera (BV-1462), en el tram comprès entre la cruïlla del camí de Terrassa a La Floresta i la rotonda de Can Cadena a Valldoreix tindrà un itinerari per a ciclistes i vianants un cop quedin enllestides les obres d’execució del nou vial. Aquest projecte, que té per finalitat millorar la seguretat viària de la carretera BV-1462 mitjançant la implantació d’un itinerari de ciclistes i vianants adjacent al marge dret de la carretera i protegit mitjançant la implantació de barreres de seguretat, té previst un període d’execució de 17 mesos en dues fases. L’actuació servirà per eliminar l’actual cohabitació entre el trànsit rodat i el trànsit de vianants i ciclistes.

En aquesta primera fase, que tindrà una durada aproximada de 6 mesos, també està prevista la implantació d’una nova rotonda a la intersecció de la BV-1462 amb el Camí de Terrassa, a La Floresta, i l’ordenació de la cruïlla amb els carrers de Ca n’Enric, la Pau i el passeig del Sol, de Valldoreix, així com la millora de la rasant a l’alçada del dipòsit d’aigua i la millora de l’enllumenat. Aquestes actuacions serviran per crear un nou element de connectivitat entre Valldoreix i La Floresta i per consolidar-lo de forma eficaç i integrada a l’entorn, de significat valor ecològic i paisatgístic.

Les principals actuacions previstes durant les obres seran la construcció d’un itinerari de bicicletes/vianants de 3,50m d’amplada lliure; la construcció d’una nova rotonda a La Floresta, a la cruïlla de la carretera BV-1462 amb el Camí Antic de Terrassa; la implantació d’una barrera de contenció mixta de fusta-acer de separació entre la calçada i el nou itinerari, per segregar els
fluxos; i la pacificació, amb calçada elevada i pavimentació diferenciada amb asfalt de color, a la cruïlla de la BV-1462 amb els carrers de Ca n’Enric, la Pau i el Passeig del Sol, a Valldoreix. Durant els treballs també es procedirà a desplaçar una torre elèctrica de mitja tensió a l’àmbit de la nova rotonda.

En xifres, la longitud del tram sobre el qual es farà l’actuació és de 1.125 metres i té un pressupost de licitació que ascendeix a 2.106.160,68 €. Actualment, la BV-1462  és un carretera de secció estreta, amb amplades compreses entre 5,5 i 6,0 metres, amb un carril de circulació per sentit, i vorals laterals estrets o inexistents. L’àmbit d’actuació transcorre per zona interurbana a la zona de La Floresta i per zona urbana a la zona de Valldoreix, un tram aquest per on hi passen cada dia un total de 8.248 vehicles.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

15-07-2024

L’EMD destina més de 25.000€ per millorar les instal·lacions del Ferran i Clua durant l’estiu

04-07-2024

El cinema i les nits d’estiu de Valldoreix es tornen a donar cita aquest juliol a la plaça del Casal de Cultura

01-07-2024

L’Escola Bressol de Valldoreix cobreix el 97,5% de les necessitats educatives infantils de la vila

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament